Jaf comis de doi minori în faţa Bisericii Sf. Nicolae din Copou. Tineri închişi pentru două pachete de ţigări şi un suc

sâmbătă, 02 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 Jaf comis de doi minori în faţa Bisericii Sf. Nicolae din Copou. Tineri închişi pentru două pachete de ţigări şi un suc

Un ieşean a fost jefuit de doi puştani în plină stradă, într-una dintre cele mai selecte zone ale Iaşului. Jaful le-a adus celor doi câte un pachet de ţigări şi un suc.

În după-amiaza zilei de 27 februarie 2020, Andrei M. se afla pe bulevardul Carol I, în apropierea bisericii Sf. Nicolae din apropierea rondului Agronomie, purtând o discuţie la telefon. A fost abordat de Gabriel L., care i-a cerut telefonul cu împrumut. A refuzat.

Aceeaşi cerere i-a fost adresată imediat şi de Robert F., care îl însoţea pe primul băiat. L-a refuzat şi pe acesta, ceea ce l-a enervat pe băiat. I-a smuls telefonul din mână şi a luat-o la fugă, urmat de celălalt. Cei doi au vândut a doua zi telefonul unei femei din Târgu Frumos, contra sumei de 50 de lei, de 7 ori mai ieftin decât valoarea aparatului Samsung J3. Banii le-au ajuns tâlharilor doar pentru câte un pachet de ţigări şi un pahar de suc.

Înregistrările camerelor video din zonă au permis identificarea hoţilor. Robert F. nu se afla la prima încălcare a legii. Cu doar două zile înaintea jafului din Copou, furase, în aceeaşi manieră, telefonul Huawei Mate 10 Pro al unui elev. Ulterior, s-a angajat ca muncitor necalificat, dar acest lucru nu a avut darul să-i convingă pe judecători că s-a îndreptat. Nici Gabriel L. nu era mai breaz, el fugind în numeroase rânduri de acasă. El urmează să fie internat timp de un an într-un centru educativ, iar prietenul său, timp de 11 luni. 

Comentarii