COMUNICAT DE PRESA

Jandarmii ieşeni anunţă că vor sta cu ochii pe cei care nu respectă măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus

vineri, 02 octombrie 2020, 11:10
2 MIN
 Jandarmii ieşeni anunţă că vor sta cu ochii pe cei care nu respectă măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus

În zilele de 03 şi 04 octombrie a.c. jandarmii ieşeni vor continua desfăşurarea activităţilor pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, precum şi punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.

Se vor lua măsuri în ceea ce priveşte asigurarea ordinii publice la serie de manifestări care se vor desfăşura în aer liber.

Sâmbătă şi duminică, 3-4 octombrie a.c. mai multe echipaje de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor acţiona pe strada Palat şi strada Anastasie Panu din mun. Iaşi, unde se va desfăşura etapa a IV a din cadrul Campionatului Naţional de Super Slalom. Sâmbătă se vor desfăşura antrenamentele, iar duminică vor urma cele două manşe de concurs. Zona va fi închisă circulaţiei auto.

Alte misiuni se vor desfăşura sâmbătă, cu prilejul celei de-a doua ediţii a Cupei Iaşului la Mountain Bike ce va avea loc, în zona Releu Bucium şi la marşul ”Identitate, Armonie, Ortodoxie” care va urma traseul Universitatea A.I. Cuza – str. Lăpuşneanu – Catedrala Mitropolitană Iaşi. Duminică va fi avut în vedere marşul de conştientizare ”Promenada Inimii” cu plecare din Parcul Expoziţiei şi sosire la Palatul Culturii.

La toate aceste manifestări jandarmii vor acţiona pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV 2, asigurarea climatului de ordine necesar desfăşurării evenimentelor, precum şi pentru asigurarea intervenţiei, în caz de nevoie. Se continuă activităţile de patrulare în sistem mixt cu Poliţia, Iaşi, Paşcani, Hârlău, Tg. Frumos, Răducăneni şi în zonele învecinate.

 

Jandarmeria Iaşi recomandă cetăţenilor să respecte regulile privind distanţarea fizică şi măsuri de autoprotecţie sanitară, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să nu provoace şi să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.  Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.

 

 

 

Comentarii