Joaca Primăriei de-a lupta cu rechinii imobiliari s-a încheiat. Edilii, înfrânţi ruşinos în instanţă, în cazul Cheşcu

joi, 12 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 Joaca Primăriei de-a lupta cu rechinii imobiliari s-a încheiat. Edilii, înfrânţi ruşinos în instanţă, în cazul Cheşcu

Joaca Primăriei de-a lupta cu rechinii imobiliari s-a încheiat. Şi al doilea proces deschis de municipalitate împotriva unui act emis de ea însăşi în favoarea unui „dezvoltator” s-a încheiat cu o înfrângere. Curtea de Apel a respins ieri recursul declarat de Primărie împotriva sentinţei Tribunalului care stabilea că cheful de luptă al municipalităţii este tardiv. Procesul nu a avut practic istoric, decizia Curţii fiind luată de la primul termen.

După percheziţiile efectuate de procurorii DNA la Palatul Roznovanu în urmă cu un an, Primăria a demarat două acţiuni în instanţă, cerând constatarea nulităţii certificatelor de edificare şi a autorizaţiilor de construire emise chiar de ea însăşi pentru două imobile. Într-unul dintre cazuri, se autorizase construirea a două locuinţe individuale în Moara de Vânt şi se construise un bloc cu 18 apartamente. Acţiunea a fost respinsă de Tribunal, iar recursul de către Curtea de Apel, instanţele declarând acţiunea ca tardivă.

A doua acţiune a municipalităţii a fost îndreptată împotriva SC Flux SRL, care obţinuse în august 2020 autorizaţia de amplasare a unor module de tip container mobil pentru amenajarea unui showroom la intersecţia dintre şoseaua Ciric şi strada Aurel Vlaicu. Zona era dedicată construirii unui centru internaţional de conferinţe şi constituirii unui pol pentru turismul de afaceri. În locul centrului de conferinţe, Cheşcu a construit o spălătorie auto ce depăşea suprafaţa autorizată, ocupând şi spaţiul verde. Deşi se construise cu totul altceva şi fără respectarea autorizaţiei, Primăria a emis certificatul de atestare. În martie anul trecut, după desantul DNA, municipalitatea a cerut anularea propriilor acte eliberat în favoarea lui Cheşcu. În septembrie, Tribunalul a respins acţiunea ca tardivă. Actele referitoare la construcţie puteau fi contestate în cel mult un an de la emiterea lor. Recursul declarat de Primărie a intrat ieri pe rolul Curţii de Apel şi tot ieri a fost respins. Decizia instanţei este definitivă.

Citește și: Primăria a pierdut încă un proces deschis de ochii lumii împotriva unor dezvoltatori imobiliari

Comentarii