anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

Primăria a pierdut încă un proces deschis de ochii lumii împotriva unor dezvoltatori imobiliari

GALERIE
pierdere, proces, chescu, primarie
 • pierdere, proces, chescu, primarie
- +

Luna trecută, magistrații Tribunalului au respins ca tardivă acțiunea înaintată de municipalitate în cazul unui bloc construit în Moara de Vânt. Au procedat la fel acum, în cazul unei construcții făcute de omul de afaceri Gheorghe Cheșcu (FOTO) în Tătărași.

După descinderile făcute de procurorii DNA la Primărie la începutul acestui an, municipalitatea a demarat două acțiuni în instanță, cerând constatarea nulității certificatelor de edificare și a autorizațiilor de construire emise chiar de ea însăși pentru două imobile. Într-unul dintre cazuri, se autorizase construirea a două locuințe individuale în Moara de Vânt și se construise un bloc cu 18 apartamente. Acțiunea a fost respinsă de Tribunal. „Certificatul de atestare a edificării construcţiei a fost emis la data de 17.02.2020 şi nu mai poate fi revocat deoarece a intrat în circuitul civil ca efect al înscrierii dreptului de proprietate asupra imobilului, producând efecte juridice în alte ramuri ale dreptului. Acţiunea de faţă a fost introdusă la data de 17.03.2022, cu mult peste termenul de 1 an, situaţie în care se impune respingerea acţiunii ca fiind tardiv formulată”, au precizat judecătorii, care au respins acțiunea Primăriei după doar un termen de judecată.

A doua acțiune a municipalității a fost îndreptată împotriva SC Flux SRL, care obținuse în august 2020 autorizația de amplasare a unor module de tip container mobil pentru amenajarea unui showroom la intersecția dintre șoseaua Ciric și strada Aurel Vlaicu. Urbanistic, zona era dedicată construirii unui centru internațional de conferințe și constituirii unui pol pentru turismul de afaceri. În locul centrului de conferințe, Cheșcu a construit o spălătorie auto ce depășea suprafața autorizată, ocupând și spațiul verde. Cu toate acestea, Primăria a emis certificatul de atestare. Ca și în cazul Vixen, în martie municipalitatea a cerut anularea propriilor acte eliberate în favoarea lui Cheșcu. După chiar primul termen, instanța a rămas în pronunțare. A amânat însă decizia pentru că Flux SRL a invocat tardivitatea acțiunii. Atunci când această excepție a fost luată în discuție, magistrații nu au avut altceva de făcut decât să constate că și de această dată Primăria se trezise la spartul târgului. „Admite excepţia tardivităţii acţiunii, invocată de pârât. Respinge ca tardivă acţiunea formulată de reclamantul primarul municipiului Iași, în contradictoriu cu pârâtul SC Flux SRL”, au conchis magistrații Tribunalului. Municipalitatea mai are încă posibilitatea recursului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.