Joc bun, o nouă înfrângere pentru CSM Politehnica

marți, 03 aprilie 2018, 01:43
3 MIN
 Joc bun, o nouă înfrângere pentru CSM Politehnica

La fel ca la Cluj, în duelul contra CFR, echipa ieşeană  a pierdut la limită duelul cu o echipă care se bate la titlu, FCSB

 

 

 

CSM Politehnica Iaşi a pierdut şi al doilea meci disputat în play-off-ul Ligii I de fotbal. După ce a fost învinsă de CFR, la Cluj, echipa ieşeană a cedat şi în faţa celeilalte favorite la titlu, FCSB. Ca şi în disputa din Ardeal, pierdută cu 1-2, eşecul a fost la limită, bucureştenii impunându-se cu 1-0.

Rezultatul cadrează cu anumite aspecte statistice, gazdele impunându-se la câteva capitole: 55%-45% posesie, 7-5 la şuturi în afara porţii, 15-3 la cornere. Frustrarea oaspeţilor legate de ratarea unei remize este generată de raportul echilibrat existent pe direcţiile cele mai importante: şuturi pe poartă (5-5), bare (1-1) şi ocazii clare  (2-2).

Explicaţiile diferenţelor dintre cele două capitole cu câte trei subdiviziuni amintite sunt generate de eficienţa celor două echipe. FCSB a dominat mai mult, însă CSM a absorbit fără prea mari probleme presiunea gazdelor. Faptul că în prima repriză, când trupa lui Nicolae Dică a avut 65% posesie şi 10-0 la cornere, raportul ocaziilor a fost egal, 1-1 (Alibec şi Cristea au lovit bara) spune multe despre inspiraţia “roş-albaştrilor” şi organizarea defensivă bună a oaspeţilor. Şi chiar dacă a pornit palid (în primele 25 de minute, Iaşul nu a şutat deloc, călcând rar în jumătatea gazdelor), atacul CSM a avut, treptat, culoare, revenirea lui Platini în banda dreaptă dând tonul urcuşului moldovenilor, chiar dacă Pedro a fost şters, iar în actul secund s-a ajuns să se joace cu Ionuţ Cioinac în spatele lui Cristea. Evoluţia bună etalată mai ales în startul actului secund nu s-a concretizat însă şi pentru că Bălgrădean a avut două intervenţii inspirate.

Din păcate pentru ieşeni, partida s-a jucat în minutul 69, când Bosoi l-a faultat inutil pe Fl. Tănase, oferindu-i lui Budescu posibilitatea executării unui soi de penalty (cam aceasta este o lovitură liberă de la 21 de metri, poziţie centrală, pentru mijlocaşul FCSB), iar Cioinac l-a aplaudat ironic, tot inutil, pe arbitru, fiind eliminat. Cu 0-1 şi un om în minus, Iaşul a forţat egalarea, însă nu a obţinut decât umilirea gazdelor, care au ajuns să tragă de timp pentru a conserva rezultatul.

CSM a bifat astfel al patrulea rezultat negativ consecutiv, însă evoluţia ieşenilor din ultimele meciuri dă speranţe că obiectivul propus, atacarea locului IV, poate fi îndeplinit. Pentru aceasta, trupa pregătită de Flavius Stoican trebuie să joace vineri, în Copou, cu Viitorul, cu totul altfel decât a făcut-o în sezonul regulat, un succes contra trupei lui Hagi fiind foarte important în cursa pentru atingerea noii ţinte propuse

 

 

 

CSM-catalog

 

Rusu (6) – a parat patru şuturi, unul, trimis de Alibec (’54), foarte periculos.

Sin (6) – şi-a făcut datoria onorabil şi pe flancul drept, unde a început meciul şi pe cel stâng.

Mihalache (6) – s-a simţit că a lipsit în ultimele meciuri.

Frăsinescu (6,5) – unul dintre cele mai bune jocuri din acest an.

Bădic (5) – nu a intrat bine în meci, a ieşit accidentat.

Cioinac (3) – nu a înţeles nimic din deraierea avută la meciul cu Dinamo, umbrindu-şi evoluţia bună cu un cartonaş roşu primit stupid.

Chelaru (6) – curajos.

Jo (5,5) – sub nivelul aşteptat.

Pedro (5) – şters

Platini (6,5) – câteva acţiuni interesante.

Cristea (6) – a semnat cea mai mare ocazie a oaspeţilor, trimiţând balonul în bară.

Bosoi (4) – l-a faultat inutil pe Fl. Tănase, generând lovitura liberă din care Budescu a marcat unicul gol al meciului.

Qaka (5,5) – a adus un plus faţă de Pedro, însă faptul că a fost accidentat s-a simţit în evoluţia lui.

Kizito a intrat în minutul 80.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii