Jongleriile lui Matei Dobrovie, fost membru fondator USR, actual deputat AUR

luni, 10 mai 2021, 13:53
1 MIN
 Jongleriile lui Matei Dobrovie, fost membru fondator USR, actual deputat AUR

Un fost membru fondator al USR, devenit deputatat din partea AUR, a preluat cuvânt cu cuvânt un proiect de lege al fostului deputat PNL Matei Dobrovie, privind instituirea Zilei Naţionale a familiilor numeroase. Andruşceac şi Dobrovie au susţinut şi referendumul pentru familie. În mandatul anterior al Parlamentului, deputatul independent, afiliat PNL, Matei Dobrovie (ex-USR) a înregistrat la Parlament o iniţiativă legislativă care vizează declararea datei de 28 octombrie drept „Ziua naţională a familiilor numeroase”. 

Matei Dobrovie nu a mai prins un loc în noul Parlament, însă iniţiativa sa legislativă nu s-a pierdut. A fost preluată cuvânt cu cuvânt de noul deputat AUR Antonio Andruşceac, membru fondator al USR, propus candidat de către filiala Sector 4 a acestui partid pentru Primărie. 

Candidatura lui Antonio Andruşceac a fost respinsă de conducerea centrală, anul trecut, pentru poziţiile sale controversate privind poziţia femeii în societate şi susţinerea referendumului pentru familie. Ulterior, Antonio Andrusceac s-a mutat la AUR.

Şi Matei Dobrovie a părăsit USR în urmă cu 2018, nemulţumit de poziţia partidului de a nu susţine iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei, propusă de „Coaliţia pentru familie”, privind reglementarea exclusivă a căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie. A rămas independent în Parlment, afiliat grupului deputaţilor liberali.

Proiectul său privind Ziua Naţională a Famiilor Numeroase a fost susţinută şi de alţi parlamentari PNL.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii