De Business

Punem punctul pe știi

Jurnal de birou: o zi la ALTEN

miercuri, 31 martie 2021, 09:26
5 MIN
 Jurnal de birou: o zi la ALTEN

Dan Zaharia a suplimentat lista cu cele 14 firme care desfășoară activități în sectorul IT & Outsourcing din Iași și care l-au găzduit în sediile lor, de la începutul lunii martie și până în prezent, cu scopul de a descoperi mediul de lucru din companie. ALTEN, lider european în inginerie și consultanță în tehnologie, contribuie la strategiile de dezvoltare ale clienților săi în domeniile inovației, cercetării și dezvoltării, dar și sistemelor IT, alăturându-se celorlalte companii care l-au sprijinit pe Dan Zaharia în demersul său: Ness Digital Engineering Iasi, Grapefruit Romania, Centric IT Solutions Romania, HCL Technologies Romania, Preh Romania, Buck Romania, Veo Worldwide Services, Bytex Technologies, SCC România, Continental România, Cegeka România, CGM Software România, Mambu și Feel IT Services. 

 

Pe parcursul acestei luni, el a povestit în #jurnaldebirou experiența de lucru din cadrul acestor companii cu centre deschise și în Iași. Dan Zaharia este consultant în cadrul companiei de imobiliare Extind, fondatorul Fab Lab Iași – o platformă care accelerează inovația și colaborarea în comunitatea tehnică din Iași, fiind implicat totodată și în Școala Informală de IT Iași.

Companie: ALTEN Delivery Center România
Prezența în România: din 2017 in Iasi, din 2018 in Bucuresti

Nr. angajați: 210
Nr. angajări in ultimele 12 luni: 20
Procent de femei in companie: 40 %

Suprafață birouri: Iași 2.200 mp; București 1.100 mp
Clădire: Nicolina Business Center Iasi si Sema Parc Bucuresti

Prânz: Supa thai cu taitei si legume; Placinta cu ciuperci, tofu si sos rosii uscate; Budinca din orez cu dulceata. Livrat prompt de Bogdan Puiu de la Soft & Grace.
Corporate Car: pe alese, intrucat era organizat un drive test cu masini Ford de la ATI Ford Iasi si cu Volvo de la Premium Nordic Cars.

ALTEN ocupă jumătate din cladirea Nicolina Business Center, prima clădire renovată major pentru funcția de birouri pe care Extind a închiriat-o în întregime în 2008, marcând astfel pivotarea către piața de birouri din Iași. Între timp mixul de chiriași s-a modificat, dar rămâne o clădire simbolică pentru evoluția noastră.

De îndată ce am parcat pe locurile rezervate companiei m-a preluat Georgiana Nadejde (Marketing and Communications Officer) care tocmai organiza in micul parc de langa clădire colegii înscriși la drive test cu Ford si Volvo. Coffee-to-go de la o cafenea Musetti din apropiere, distanțare si reguli de baza. 

Georgiana mi-a rezervat biroul de la etajul 8 cu cea mai bună vedere spre oraș, astfel încât discuția despre planurile pentru 2021 cu Delia Orhei (Operational Director) și Daniel Varlan (Technical Director) să aibă parte de un decor excepțional. Am aflat că atât în Iași cât și în București, ALTEN Delivery Center oferă servicii de consultanță în inginerie și tehnologie în industriile automotive, aerospace, energiei, materialelor avansate dar și de fabricare a hârtiei.

Mai departe, nu puteam sa nu trec pe la departamentul de resurse umane, unde Oana Lungu (HR Director) îmi explica provocările acestei perioade pe un ton realist-optimist. Echipa ALTEN de peste 200 de specialiști, desfășoară atât activități de proiectare si analiză mecanică, system engineering, automatizare, cât și activități de logistică, planificare și documentație tehnică. Și modelul hibrid de lucru de la birou si remote funcționează in parametri, fiind de preferat unuia full online.

Per total, o zi de vineri cu vreme frumoasă petrecută într-o companie faină, unde toți oamenii întâlniți (da, inclusiv cei de la IT si financiar ????) erau bucuroși să lucreze de la birou și să interacționeze cu colegii.

Planuri pentru 2021

Anul 2021  este un an orientat developmentului. Anul a debutat  cu pregatirea unei noi strategii, strategie de dezvoltarea a unei noi industrii – industria IT ,  zona de Software Development si Testing. Aceasta nouă direcție face parte din planul de dezvoltare 2021 -2023, perioada in care ne dorim sa integram acest nou departament, pe de o parte cu ajutorul resurselor interne deja existente, pe de alta parte cu resursele talentate la nivel național din zona IT.

Implicarea in comunitate in ultimul an

Una dintre direcțiile de implicare este reprezentată de mediul universitar, unde am demarat proiecte de dotare a laboratoarelor tehnice, contribuind astfel la pregatirea si dezvoltarea viitorilor ingineri. In Iasi vorbim de parteneriatul cu Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iasi: despre Facultatea de Construcții de Mașini si Management Industrial unde, in colaborare cu domnul decan Catalin Dumitras, am realizat o investiție de aproximativ 30.000 de euro pentru un laborator CATIA pentru proiectare asistata, dar si de Facultatea de Automatică si Calculatoare unde, in colaborare cu domnul Cătălin Dosoftei PhD.eng si profesor asistent, am donat atat mobilier cat si stații de lucru pentru un laborator de cercetare. Similar a fost si proiectul demarat in Bucuresti in cadrul Universității Politehnice.

Implicarea ALTEN Delivery Center in comunitate s-a făcut si prin parteneriate cu asociații precum Fundația Bethany sau b si am sprijinit campaniile „Fii si tu Moș Craciun” din preajma sarbatorilor de iarna, Campania 2% sau diferite cross-uri in care ne-am implicat activ.

Anul 2020 a fost marcat de o colaborare mai extinsă cu Fundația Harmony and Hope cu ajutorul careia am donat mai multe categorii de articole, de la electrocasnice la articole de birotica si papetarie pentru diverse cauze susține de aceștia in toata tara. De asemenea, in urma unei reorganizari a spațiilor de birouri, am donat mobilier cu ajutorul căruia săli de clasa de la o școală din Iasi au prins contur.

Recent am primit o invitație din partea Primăriei Municipiului Iasi, careia ii vom da curs,  pentru a ne alătura unei campanii extinse de donare de carte românească pentru cititori aflați in Basarabia si Bucovina.

Suntem astfel susținători ai diverselor proiecte ale comunității ieșene si ne bucurăm să vedem impactul contribuției si implicării noastre.

Scurtă prezentare a companiei

ALTEN, liderul european în inginerie și consultanță in tehnologie, contribuie la strategiile de dezvoltare ale clienților săi în domeniile inovației, cercetării și dezvoltării, dar și sistemelor IT.

Cei 34.000 de ingineri de top desfășoară studii și proiecte de concepție pentru diviziile de sisteme tehnice și de informații ale marilor clienți din diverse sectoare industriale, telecomunicații și servicii.

Citește și: Jurnal de birou: o zi la Mambu

Citește și: Jurnal de birou: O zi la CGM în Iași

Citește și: FOTO: Jurnal la birou – O zi la Continental Iași

Comentarii