Jurnalistul Martin Bashi şi-a cerut scuze prinţilor William şi Harry pentru interviul cu Lady Di

duminică, 23 mai 2021, 15:57
2 MIN
 Jurnalistul Martin Bashi şi-a cerut scuze prinţilor William şi Harry pentru interviul cu Lady Di

Jurnalistul BBC Martin Bashir a reacţionat după acuzaţiile potrivit cărora ar fi folosit metode înşelătoare pentru a o determina pe Prinţesa Diana să acorde un interviu în anul 1995 pentru teviziunea la care lucra. Bashir le-a cerut scuze celor doi fii ai lui Lady Di, William şi Harry şi a precizat că "nu a vrut niciodată să îi facă rău Dianei în vreun fel", relatează The Guardian. 

După raportul despre interviul dat de Diana pentru BBC în 1995, prinţul William a declarat că înşelătoria la care mama sa a fost supusă ar fi înrăutăţit relaţia părinţilor săi. Un raport independent publicat recent a arătat că jurnalistul Martin Bashir a folosit metode „înşelătoare” pentru a obţine un interviu cu prinţesa Diana, în momentul în care căsătoria sa cu Prinţul Charles se destrăma. Potrivit anchetei, BBC a ascuns tacticile „înşelătoare” pe care jurnalistul le-ar fi utilizat pentru a-şi asigura faimosul interviu cu Lady Di şi „nu a respectat standardele de integritate şi transparenţă”.

Lordul Dyson, judecătorul care a condus ancheta, a precizat că BBC „nu a respectat standardele înalte de integritate şi transparenţă, care îl caracterizează”. Drept reacţie, BBC a anunţat că raportul a arătat „eşecuri clare” şi: „Ne pare foarte rău pentru acest lucru”.

Duminică, jurnalistul Martin Bashi a afirmat pentru The Sunday Times, că îi pare rău faţă de fiii Dianei, Harry şi William şi că nu crede că i-ar fi făcut vreun rău prinţesei.

"Nu am vrut niciodată să îi fac rău Dianei în vreun fel şi nu cred că am făcut-o", a declarat el. "Nu cred că pot fi tras la răspundere pentru multe dintre lucrurile care se petreceau în viaţa ei şi pentru problemele complexe din jurul acelor decizii", a mai spus Bashir. "Cred că a sugera că sunt personal responsabil este nerezonabil şi nedrept", a mai afirmat jurnalistul britanic.

Cititi materialul integral pe digi24.ro

 

 

Comentarii