Kovesi, despre ce va face Parchetul European: Nu există țări curate. Unde sunt bani UE, sunt dosare

marți, 01 iunie 2021, 11:56
1 MIN
 Kovesi, despre ce va face Parchetul European: Nu există țări curate. Unde sunt bani UE, sunt dosare

Sigură că "nu există ţări curate" de corupţie, şefa noului Parchet European, Laura Codruţa Kovesi, este "foarte mândră" să joace rolul principal în "momentul istoric" al inaugurării acestei noi instituţii europene pe 1 iunie şi a avertizat asupra "riscului ridicat" de fraudă.

Kovesi a pomenit și delictele legate de fondul european de redresare post-pandemie, scrie duminică agenţia spaniolă EFE, căreia Kovesi i-a acordat un interviu.

"Sunt foarte mândră să fiu primul procuror-şef european şi să iniţiez acest nou Parchet European anti-fraudă, cred că începutul EPPO este un moment istoric", a declarat Laura Codruţa Kovesi în interviul acordat prin videoconferinţă de la Luxemburg, sediul acestei noi instituţii europene.

Parchetul European, un moment istoric
Creat pentru a investiga infracţiunile ce afectează bugetul UE, noul Parchet European este un "instrument" de "protejare a intereselor noastre economice", motiv pentru care "trebuie să fie puternic, eficace şi eficient", subliniază Kovesi, care conduce o mică echipă ce va superviza de asemenea fondul european de redresare post-pandemie NextGenerationEU, în valoare de 750 de miliarde de euro.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii