Comunicat de presă

La mulți ani! Nu renunțați în a crede în țara noastră și în români! (P)

joi, 01 decembrie 2022, 07:00
2 MIN
 La mulți ani! Nu renunțați în a crede în țara noastră și în români! (P)

M-am gândit de multe ori dacă îmi pare rău că nu am plecat din România. Dacă regret că am rămas. Dacă am obosit să lupt pentru a schimba în bine societatea românească.

Răspunsul a fost de fiecare dată, același: Nu. 

Eu cred în România, cred în forța oamenilor ei și cred că de fapt societatea noastră se modernizează în fiecare zi, în ciuda senzației care uneori e apăsătoare de stagnare.

Am mai spus-o de multe ori și mă bazez pe cifre: față de punctul de plecare, 1990, când România era o țară de lumea a treia, economic și ca standard de viață, în doar 30 de ani am ajuns la o țară europeană, bine integrată în cele mai puternice structuri economice și de apărare din acest moment, UE și NATO, cu o democrație care încă își caută drumul, dar totuși o democrație, cu un PIB de 5 ori mai mare decât cel lăsat de comuniști. 

Desigur, mai este mult de lucru, mai este mult de reparat. Dar de aceea răspunsul meu este „Nu” la întrebarea dacă am obosit. 

Nu am obosit. Din contră, simt o energie parcă și mai mare de a lupta cu toți cei care fac rău țării mele, care fac rău orașului meu, fie că sunt din interior sau din exterior. Pentru că simt, mai mult ca niciodată, că înfrângerea lor e posibilă.

De fapt, acesta este mesajul meu de Ziua Națională a României: vă doresc să nu renunțați în a crede în țara noastră și în români. Împreună suntem mult mai puternici decât ne imaginăm!

Marius BODEA
Senator USR de Iași

Comentarii