La puşcărie după ce a furat inclusiv ciocanul de şniţele din bucătărie. Jefuitor de case şi magazii prins cu câinele de urmă

luni, 25 martie 2024, 02:50
2 MIN
 La puşcărie după  ce a furat inclusiv ciocanul de şniţele din bucătărie. Jefuitor de case şi magazii prins cu câinele de urmă

Un ieşean din Uricani a fost jefuit în propria casă, tâlharul plecând cu televizorul şi telecomanda. În aceeaşi noapte, tâlharul a spart şi magazia unui consătean, furând ce i-a picat în mână. Îşi va petrece următorii câţiva ani în spatele gratiilor.

Prima lovitură a fost dată de Cristian Grigoraş în jurul orei 1 a nopţii de 18/19 mai 2022, când a intrat, înarmat cu o secure, peste Manole G., care se uita la televizor. L-a ameninţat pe acesta cu moartea, cerându-i banii pe care îi avea asupra sa. Speriat, Manole G. a scos din buzunar cei 42 de lei pe care îi avea şi i-a dat tâlharului, spunându-i totodată că nu mai are alte sume de bani.

Nemulţumit, Grigoraş i-a cerut să-l însoţească în magazie. Acolo însă, nu a găsit nimic care să merite furat, aşa că s-au întors în casă. De aici, Grigoraş a luat un televizorul, telecomanda, un ciocan de bătut şniţele, o cutie de lemn cu scule şi telefonul cu taste al lui Manole G. A vrut să-i ia şi cardul, dar a renunţat, atunci când victima a spus că nu cunoaşte PIN-ul. Rămas fără telefon, Manole G. a anunţat poliţia abia a doua zi dimineaţa. Între timp, Grigoraş intrase şi în magazia lui Constantin P. De aici a furat un invertor de sudură, un ferăstrău electric, o drujbă şi o nivelă laser, în valoare totală de aproximativ 4.500 lei.

Prinderea hoţului nu a reprezentat o problemă pentru poliţişti. Câinele de urmă i-a condus până la casa lui Grigoraş, unde au fost găsite o parte a bunurilor furate. Cea mai mare parte a lor fuseseră vândute de hoţ surorii sale din Schitu Duca, contra sumei de 300 de lei. În faţa anchetatorilor, tâlharul a afirmat că Manole G. îl atacase cu o secure, iar apoi i-ar fi oferit o sumă de bani pentru a bea împreună. În cursul judecăţii însă, şi-a recunoscut faptele.

Grigoraş nu se afla la prima încălcare a legii. Împotriva lui, ca minor, fusese dispusă măsura educativă de asistare zilnică pe o perioadă de şase luni. Ca urmare, el a fost judecat ca recidivist, nefiind luată în calcul o eventuală condamnare cu suspendare. Grigoraş a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei la 3 ani şi 8 luni de închisoare, pentru tâlhărie calificată şi furt. Sentinţa a fost contestată de Grigoraş, Curtea de Apel urmând să reanalizeze dosarul la sfârşitul lunii viitoare.

Comentarii