La un punct de lider!

sâmbătă, 22 septembrie 2018, 01:43
4 MIN
 La un punct de lider!
 
Politehnica Iaşi – Dinamo Bucureşti 1-0 (1-0), în etapa a IX-a a Ligii I de fotbal. Poli a dominat net o trupă dinamovistă de nerecunoscut, scorul fiind prea mic în comparaţie cu realitatea din teren

 

Poli: Rusu – Zaharia, Mihăescu, Frăsinescu, Panţîru – Qaka, Cioinac – Platini (’66 –  N’Dongala), Flores (’83 – Rus), Sin – Cristea (’72 – Enoh). Antrenor: Flavius Stoican.

Dinamo: Penedo – Corbu, Mezague, Katsikas, R. Grigore – Gomelt (’68 – Moldoveanu) – Hanca, Nistor (’46 – Cooper), Popovici, Salomao – Subotic (’61 – D. Popa). Antrenor: Florin Bratu.

Cartonaşe galbene: Cristea (’25), Sin (’42) – Salomao (’26), Corbu (’47), Cooper (’65).

Arbitri: Ovidiu Haţegan; Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe.

 

1-0, min. 38: Platini i-a pasat lui Flores, care a trecut uşor de Grigore şi a înscris din lateral dreapta.

 

Având în faţă o trupă de “câini” care nu mai muşcă din niciun adversar, ci se sfâşie între ei, Politehnica a defilat aseară în Copou. Iaşul a dominat da capo al fine un meci cu o echipă al cărei director general Ionel Dănciulescu a găsit drept oportun momentul de a-şi anunţa plecarea exact înainte de startul partidei şi al cărei antrenor, care a făcut tot felul de experimente (Grigore – fundaş stânga, Popovici – mijlocaş central, abia sosiţii Mezague şi Subotic – titulari), e la cuţite cu Nistor, căpitanul de echipă, pe care l-a desfiinţat la final.

Scorul final a fost doar 1-0 pentru că Dinamo a avut şansă la şuturile lui Sin (’20 – bară) şi Cristea (’31 – pe lângă poartă) şi… portar, Penedo parând lovitura de cap a lui Flores din careul mic (’28) şi şutul bun al costaricanului (MVP-ul partidei) din minutul 70, precum şi pe cel al lui N’Dongala (’80). Iar acestea au fost cele mai importante încercări din cele 14 ale Politehnicii, care a avut o singură dată emoţii reale. Bucureştenii, care au jucat dezlânat, fără vlagă, au tras spre poartă pentru prima dată abia în prelungirile primei reprize (!) şi au avut o singură ocazie, ce-i drept uriaşă, Hanca trimiţând peste poartă, de la 6 metri, în minutul 83.

Trăgând linie, victorie fără dubii pentru Politehnica, la un scor prea blând faţă de aspectul general al partidei, Iaşul urcând pentru o noapte pe loc de play-off, la un singur punct de liderul Ligii I!

 

Şeful LPF la meci

 

^ Înaintea startului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Gheorghe Şoană, colaborator al Radio Iaşi, care s-a stins din viaţă în această săptămână. ^ În lotul gazdelor au fost prezenţi nu mai puţin de şase jucători trecuţi pe la Dinamo: Cristea, golgeter al României când era “câine”, Cioinac (care a bifat un singur meci la bucureşteni, fiind dat afară după ce a dat un autogol), Mihăescu, fotbalist care a evoluat doar la echipa a doua dinamovistă, Rus, Petre şi Cobrea, ultimul nejucând vreo partidă  de campionat. Cobrea, Petre, Bekui şi Gallego au fost rezervele neutilizate ale gazdelor. Şi în fruntea clubului ieşean sunt doi foşti dinamovişti, directorul sportiv Tibor Selymes şi antrenorul Flavius Stoican.  * Pe banca oaspeţilor a stat şi Denis Ciobotariu, fiul antrenorului care a lucrat şi la Poli, Liviu, fost internaţional.^ Gazdele au cerut de două ori penalty, la duelurile Cristea – Corbu (’40) şi Sin – Corbu (’50), Haţegan lăsând jocul să continue. ^ La meci a asistat şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu. ^ Asistenţa a fost consistentă, circa 7 000 de spectatori fiind prezenţi pe arena din Copou. ^ Bratu a taxat momentul ales de Dănciulescu pentru a-şi anunţa demisia ^ Primul meci al etapei: OSK Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Voluntari 1-1 (0-1). Tandia (‘90^6) / Malfleury (’28). Politehnica Iaşi ocupă locul V în clasamentul parţial, însă va coborî, aproape sigur, pe VII la finalul etapei.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Flavius Stoican: “O victorie meritată, după un meci pe care l-am dominat de la un capăt la altul. Fotbalul ar fi fost nedrept dacă Dinamo egala pe final la singura lor ocazie. Mă bucur că avem un grup unit, că suntem o familie, că Frăsinescu, la vârsta lui, a plecat în sprint pe final de meci”.

Florin Bratu: “Nu ştiu dacă mai rămân la echipă. O echipă la care Nistor mi-a distrus munca. De când a venit oferta de la FCSB, unde mi-a spus că vrea să plece, nu mai joacă nimic, discută în vestiar numai de bani, îi strică şi pe copii. Cu mine sau fără mine, Dinamo însă trebuie să-şi revină”.

 

 

 

Comentarii