Laborator al Universității Tehnice modernizat complet cu sprijinul unei firme private

vineri, 19 octombrie 2018, 01:59
2 MIN
 Laborator al Universității Tehnice modernizat complet cu sprijinul unei firme private

Este al cincilea laborator modernizat prin astfel de parteneriate la Universitatea Tehnică din Iaşi.

Studenţii de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare vor putea învăţa într-un laborator complet renovat. Investiţia, în valoare de aproximativ 33.000 de euro, a fost realizată în parteneriat cu firma Centric IT. Laboratorul C03, a cărui infrastructură a fost refăcută în totalitate, se află la parterul clădirii principale a facultăţii, iar în acest laborator se desfăşoară cursuri de licenţă şi master de programare calculatoare la toate nivelurile.

„Astfel de investiţii sunt foarte utile. Noi am început mai demult astfel de investiţii, am discutat la modul foarte concret cu diferite companii, anumite la­boratoare au fost renovate cu investiţii foarte mari. Noi nu am putea să facem toate investiţiile pe care ni le-am dori. În primul rând nu avem fondurile necesare pentru acestea, iar aceste proiecte comune întăresc legătura dintre noi şi companii, menţinem contacte cât mai dese. Putem vedea feedback-ul de la absolvenţii noştri, dacă au sau nu au nevoie de cunoştinţele pe care noi le împărtăşim acestora. Aceste colaborări şi investiţii ne bucură, pentru că astfel putem avea condiţii mult mai bune decât am putea noi să le rea­lizăm din fonduri proprii“, a menţionat decanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, prof.dr.ing. Vasile Ion Manta.

În afară de calculatoare, care se aflau deja în inventarul facultăţii, laboratorul a fost renovat complet, fiind înlocuit inclu­siv parchetul, dar şi instalaţia electrică sau de internet.

Reprezentatul Centric IT Iaşi, Andrei Dobjenschi, a povestit cum a venit iniţiativa acestui proiect, dar şi cum a fost rea­lizată renovarea în mai puţin de şase săptămâni.

„Ideea a venit de la colegul nostru Vlad Iacob. El colaborează de mai mult timp cu doamna prodecan. Vlad Iacob este absolvent de Automatică şi Calculatoare. Am venit aici, ne-am uitat să vedem ce anume trebuie să facem, dar şi de ce am avea nevoie pentru a finaliza pro­iec­tul. Am reuşit apoi să adu­năm o echipă de oameni, de profesionişti. Ne-am apucat de lucrări la începutul lunii septembrie, având la dispoziţie doar şase săptămâni să finalizăm lucrarea“, a afirmat Andrei Dobjenschi.

La Facultatea de Automatică şi Calculatoare au mai fost dotate, în parteneriat cu divese companii de profil din Iaşi, încă patru laboratoare în ultimii doi ani.

Comentarii