Lacrimile Politehnicii care dau speranţe

luni, 14 decembrie 2020, 02:43
4 MIN
 Lacrimile Politehnicii  care dau speranţe

 

Echipa din Copoua pierdut din nou la scor un meci pe care l-a început bine. Lipsită de şansă a comis erori individuale grave şi a primit patrul goluri

Poli nu a reuşit nici vineri să iasă din pasa proastă în care a intrat după succesul cu 5-2 obţinut în faţa FCSB în etapa a V-a a campionatului, victorie care plasa trupa pregătită de Daniel Pancu pe locul IV, la egalitate de puncte cu echipa de pe locul III. Politehnica a pierdut cu 1-4 pe terenul lui Dinamo şi a rămas cu un singur punct obţinut în Liga I în cele opt runde derulate în ultimele două luni şi jumătate.

Succesul dinamoviştilor s-a conturat după un scenariu oarecum asemănător cu cel de la alte partide ale ieşenilor. Iaşi a pornit bine, a condus chiar, a avut apoi ghinion, a încasat goluri în urma unor erori individuale copilăreşti şi a sfârşit meciul în genunchi. Statistica reliefează perfect ce s-a întâmplat în “Groapa” dinamovistă. În primul act, raportul şuturilor cadrate a fost egal, 1-1, al ocaziilor – 0-0, gazdele au mai avut un şut slab, în afara porţii şi 3-1 la cornere, în timp ce Poli a bifat două contraatacuri periculoase. Egalul echitabil de la pauză a fost generat însă şi de o eroare incredibilă comisă de Passaglia, care a faultat aiurea în careu în minutul 15, într-un moment în care oaspeţii, care deschiseseră scorul rapid, aveau controlul.

Tabela s-a dezechilibrat între minutele 55 şi 58, când a fost intervalul psihologic al partidei. Iaşi, care începuse bine şi actul secund, a avut o dublă ocazie imensă (bară Platini, reluare imprecisă, din poziţie ideală, a lui A. Cristea, care a alunecat), iar imediat Nemec a profitat de imobilitatea lui Frăsinescu şi a marcat pentru 2-1.Apoi,într-o perioadă în care moldovenii forţau egalarea, după o pasă simplă trimisă aiurea de Onea,Anton a marcat pentru 3-1, golul primit de Bősz fiind “de la gară”, cum spun microbiştii. A urmat căderea, un alt gol primit pe final şi irosirea unui penalty în prelungiri, cifrele actului doi (8-4 la şuturi, 7-1 la încercări pe poartă, 0-1 la bare, 2-2 la ocazii mari, mai clare ale oaspeţilor, 1-0 la cornere) parafând justeţea succesului “câinilor”, nu şi diferenţa prea mare de rezultat.

La final, pe lângă plafonarea sau indolenţa unor fotbalişti ieşeni (experimentaţii Frăsinescu şi Breeveld au dezamăgit crunt iarăşi, la fel ca Vanzo şi Mensah, în timp ce Buşu, chiar dacă, la fel ca în ultimul meci, a avut cel mai mare index InStat dintre fundaşi, rămâne departe de fundaşul care era la Mediaş) au apărut şi raze de speranţă. Provenite din lacrimi de suferinţă şi declaraţii cu suflet. Lacrimi au fost vărsate de către mulţi, între care Platini, Calcan sau Baxevanos, semn evident că, indiferent de naţie, unora le pasă de ceea ce se întâmplă la Poli. La capitolul declaraţii au punctat foarte bine Andrei Cristea, care, chiar dacă nu a făcut un meci grozav, s-a dăruit total, capitol la care au excelat până acum şi Passaglia, De Iriondo ori Onea, precum şi antrenorul Pancu. Căpitanul echipei a lansat un strigăt public de strângere a rândurilor, iar antrenorul a etalat hotărâre, determinare, dorinţă uriaşă de redresare a corabiei, care, paradoxal, în ciuda rezutatelor catastrofale din ultima perioadă, se află la doar cinci puncte de zona de mijloc a clasamentului. Dacă atitudinea tehnicianului şi a unei părţi a lotului va fi molipsitoare şi va fi transpusă pe teren de întreaga echipă în jocurile rămase de disputat în acest an, miercuri de la ora 15:00, în Copou, cu Academica Clinceni şi duminică, de la ora 14:00, în deplasare, cu Hermannstadt, rămâne de văzut. (Ovidiu MINEA)

 

Poli-catalog

 

Bősz (3) – i se poate imputa golulal treilea al gazdelor, care a rupt meciul, a avut câteva intervenţii bune, dar şi multe nesigure.

Onea (3) – cel mai slab meci al său din acest sezon: a acordat gratuit cornerul care a precedat primul gol al gazdelor, a greşit la golul trei al dinamoviştilor.

Frăsinescu (3) – rigid, depăşit uşor, fără energie.

Baxevanos (4) – cel mai decent fundaş.

Buşu (3,5) – în ciuda unei evoluţii în creştere faţă de startul la Poli, a fost depăşit uşor în câteva rânduri.

Fr. Cristea (3,5) – nu face saltul spre certitudine.

De Iriondo (3,5) – nu se descurcă atunci când este plasat în postura de unic mijlocaş central în modulul 4-3-3

Passaglia (3) – a coborât şi el în jocul negru al unor colegi; a provocat aiurea penaltiul din care Dinamo a egalat, într-un moment în care Poli controla jocul.

Platini (5,5) – merită felicitat nu numai pentru gol şi bara din minutul 55, ci şi pentru atitudine.

A. Cristea (4) – a vrut multe, a reuşit puţine; i-a pasat lui Platini la gol.

Calcan (4) – a obţinut un penalty, restant pe fază defensivă.

Vanzo (3) – a şutat aiurea din poziţie bună, la 1-1, a ratat un penalty, joacă haotic.

Breeveld (3) – chiar nu-i pasă că are cel mai mare salariu din lot?

Mensah (3) – nimic.

Chacana a intrat în minutul 84.

 

Comentarii