Colecţia Hexagon - carte de călătorie

„Lampa înţelepciunii”, de Alexandra David-Neel

luni, 16 aprilie 2018, 13:10
1 MIN
 „Lampa înţelepciunii”, de Alexandra David-Neel

După o primă călătorie în India la vârsta de 23 de ani şi după o scurtă carieră de jurnalistă, Alexandra David-Neel se dedică studiului religiilor orientale. Din paginile cărţii se conturează portretul fascinant al celebrei călătoare, care se declară „nomadă şi budistă” şi al cărei ideal suprem este să trăiască liber.

Călătoreşte de mai multe ori în Asia, fiind renumită pentru vizita sa în Lhasa în 1924, când oraşul le era interzis străinilor. Volumul reuneşte cugetările sale despre fericire, viaţă şi moarte, Dumnezeu, precepte pe care le-a urmat, amintiri din timpul călătoriilor, citate din maeştrii preferaţi, precum şi numeroase mărturii intime şi extrase din corespondenţa cu soţul ei, Philippe. „Lampa înţelepciunii”, expresie folosită de Buddha într-una din scrierile sale, este numele pe care i l-a dat Alexandrei David-Neel maestrul său, un eremit tibetan.

DESPRE AUTOR

 

Alexandra David-Neel (1868 -1969) a fost o exploratoare franco-belgiană. După o scurtă carieră de solistă de operă şi jurnalistă, a început să studieze religiile orientale. A scris peste 30 de cărţi despre aceste religii şi jurnale de călătorie. La Editura Polirom au mai apărut În inima Munţilor Himalaya (2014), Mistici şi magicieni în Tibet (2014), India în care am trăit (2014), Călătoria unei parizience în Lhasa (2014), Lampa înţelepciunii (2014) şi Itinerariul unui lama şi cele cinci înţelepciuni (împreună cu Lama Yongden, 2015).

De marţi, 24 aprilie 2018, la chioşcurile de presă, numai cu Ziarul de Iaşi: "Lampa înţelepciunii", de Alexandra David

Pret: 12 lei

Partener: Fundaţia Antibiotice Ştiinţă şi Suflet

 

Comentarii