LeBron James, unul dintre cei mai bogaţi sportive din lume, nu va participa la Jocurile Olimpice

vineri, 04 iunie 2021, 12:41
2 MIN
 LeBron James, unul dintre cei mai bogaţi sportive din lume, nu va participa la Jocurile Olimpice

LeBron James, unul dintre cei mai buni baschetbalişti din lume, a anunţat că nu va face parte din Team USA care va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce el şi echipa lui de club, Los Angeles Lakers, campioana en titre, au fost eliminaţi în primul tur al play-off-ului NBA.

Este pentru prima dată când James, 36 de ani, campion olimpic în 2008 şi 2012, nu trece de turul I al play-off-ului de la sezon său de debut în NBA, 2003-2004, când juca pentru Cleveland Cavaliers. 

El a glumit pe subiectul participării la JO, spuând că mai curând ar trebui să facă parte din echipa persoanejelor de desene animate decât din naţional SUA. "Cred că voi evolua cu Toon Squad în această vară, mai degrabă decât la Jocurile Olimpice", a spus el, potrivit lefigaro.fr.

LeBron James este vedeta "Space Jam 2", un film care amestecă universul de desene animate al Looney Toons cu baschetul şi care va avea premiera în această vară. "Cred că mă voi concentra asupra încercării de a-i învinge pe Monstars sau pe Goon Squad, aşa cum li se spune acum”, a continuat el, înainte de a mărturisi mai serios că o pauză mai lungă îi va face bine.

La turneul olimpic de baschet, programat între 25 iulie şi 7 august, SUA face parte din Grupa A, împreună cu reprezentativele din Iran şi Franţa, precum şi cu o echipă care va ajunge la JO în urma unui turneu de calificare, programat între 29 iunie şi 4 iulie.

Joi, Lakers a fost învinsă, acasă, cu 113-100 de Phoenix Suns, care a trecut în manşa următoarea play-off-ului cu scorul general de 4-2.

Cititi si: LeBron James a încălcat protocolul sanitar al NBA

Este doar pentru a cincea oară în istoria competiţiei când campioana este eliminată în primul tur. Anterior, doar San Antonio Spurs de două ori, în 2000 şi 2015, Miami Heat, în 2007 şi Dallas Mavericks, în 2012, au mai pierdut în primul tur.

În meciul de la Staples Center, David Booker a fost cel mai bun jucător al oaspeţilor, cu 47 de puncte, cele mai multe din carieră în play-off, opt din zece aruncări de trei puncte reuşite şi 11 recuperări. 

LeBron James a fost cel mai bun jucător al gazdelor, dar cele 29 de puncte ale sale au fost insuficiente pentru o victorie.

Comentarii