Lecţii de igienă şi sănătate orală pentru copii

vineri, 01 martie 2019, 02:50
2 MIN
 Lecţii de igienă şi sănătate orală pentru copii

Elevii din clasele primare de la mai multe şcoli din judeţul Iaşi vor învăţa, în perioada martie – iunie, cum să aibă o igienă orală corectă de la voluntarii Crucii Roşii Române şi de la reprezentanţii Colgate România. Programul Şcolar Colgate îşi propune ca, în acest an, să susţină lecţii de igienă şi sănătate orală pentru aproximativ 100.000 de copii din 14 judeţe ale ţării. 

Programul va avea, în acest an, două ediţii în cadrul cărora elevii vor beneficia de lecţii de igienă orală. Prima ediţie din 2019 se va desfăşura în perioada 24 martie – 14 iunie, iar voluntarii Crucii Roşii şi reprezentanţii Colgate vor ajunge Ia Iaşi, dar şi în judeţele Alba, Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Galaţi, Hunedoara, Ilfov, Mureş, Olt, Sălaj, Vaslui şi în sectorul 3 din Bucureşti.

„Ne bucurăm să fim pentru al cincilea an consecutiv alături de Colgate în derularea Programului Şcolar Colgate. Sănătatea copiilor noştri este mult influenţată de stilul de viaţă. Acţiunile făcute zi de zi contribuie la dezvoltarea unui comportament ce poate fi greu schimbat, iar educaţia are un rol extrem de important. Prin Programul Şcolar Colgate, încurajăm comportamente corecte de igienă orală în rândul copiilor, cu implicarea activă a părinţilor, pentru ca cei mici să aibă un punct de plecare în ceea ce va reprezenta o activitate de rutină în viaţa acestora”, a declarat dr. Victoria Mihăescu, Director Programe la Societatea Naţională de Cruce Roşie din România.

La aceste lecţii, elevii vor exersa tehnica de periaj sub îndrumarea voluntarilor şi vor învăţa prin joc paşii pe care trebuie să îi urmeze zilnic pentru a avea o igienă orală corectă. Programul Şcolar Colgate a împlinit 25 de ani de la debutul în România, perioadă în care, conform organizatorilor acestui proiect, şase milioane de elevi au beneficiat de lecţii de igienă orală corectă. Programul se desfăşoară din anul 2015 în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie Română.

Comentarii