Leu paraleu de sufragerie, răcorit de oamenii legii. Arestat pentru ameninţări pe Facebook

sâmbătă, 25 aprilie 2020, 01:58
2 MIN
 Leu paraleu de sufragerie, răcorit de oamenii legii. Arestat pentru ameninţări pe Facebook

Individul a ameninţat poliţiştii din Hârlău, atât faţa-n faţă, cât, mai ales, pe Facebook, sub paravanul sesiunilor live de pe reţeaua socială.

Un individ cu aere de şmecher din Hârlău a fost arestat ieri pentru 30 de zile, de Judecătoria din localitate, fiind acuzat de mai multe fapte de ultraj, dar şi de lovire. Nicuşor Moldovanu, autointitulat „Johny Chess“ pe Facebook, a fost vizitat acum câteva zile de „mascaţi“ şi de un procuror din localitate după ce, în ultimele săptămâni, s-a dat în stambă ameninţând poliţiştii din localitate. Bărbatul era deja cercetat pentru o faptă de lovire pe care ar fi comis-o la finele anului trecut. Atunci, pe strada Nicolae Iorga din Hârlău, a lovit cu pumnul în faţă un bărbat, care a avut nevoie de 7-9 zile de îngrijiri medicale.

De la începutul acestei luni, individul a început să aibe probleme cu poliţiştii din localitate. Amendat contravenţional pentru diferite postări de pe reţeaua socială, Moldoveanu s-a întâlnit pe 7 aprilie, aproape de miezul nopţii, cu un agent de poliţie judiciară de la Compartimentul rutier din oraş, pe care l-a ameninţat cu acte de violenţă. Lăsat în libertate atunci, individul a prins tupeu şi, pe 9 aprilie, a postat de pe profilul său de Facebook un mesaj în care a înjurat şi ameninţat poliţiştii din localitate.

„La data de 16.04.2020, a postat pe reţeaua de socializare Facebook, de pe contul său, o înregistrare live (sesiune video), unde a proferat injurii şi cuvinte triviale la adresa lucrătorilor de poliţie, reiterând ameninţările adresate în data de 07.04.2020 persoanei vătămate G. C. V. şi proferând ameninţări şi la adresa persoanei vătămate L. D., agent de poliţie judiciară în cadrul Compartimentului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău, ameninţări constând în aceea că a spus agenţilor de poliţie judiciară că se va intra în casă peste ei, pe timp de noapte, le vor fi violate soţiile şi agresaţi şi ceilalţi membri ai familiilor“, a precizat Alexandra Teona Sava, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

În înregistrările de pe Facebook, individul apare într-o maşină veche marca Mercedes, în special plimbându-se pe străzile ciuruite de gropi ale Hârlăului. Discută în aceste sesiuni video cu prietenii săi virtuali şi, adresea, jigneşte sau ameninţă poliţiştii.

Comentarii