Licitaţia pentru cele 24 de autobuze second-hand a fost relansată. Vor fi introduse pe traseele metropolitane

joi, 06 aprilie 2023, 01:50
1 MIN
 Licitaţia pentru cele 24 de autobuze second-hand a fost relansată. Vor fi introduse pe traseele metropolitane

Primăria a relansat licitaţia pentru achiziţia de autobuze second-hand destinate transportului metropolitan. Alocarea bugetară este de peste 5 milioane lei, iar vehiculele care vor fi achiziţionate sunt 16 autobuze cu o lungime de 12 metri (2,8 milioane lei), 12 midibuze (1,9 milioane lei) şi 4 microbuze (circa 450.000 lei). Municipalitatea aşteaptă oferte de la furnizori cel târziu până pe 24 aprilie.

Odată semnat contractul, termenul de livrare este de doar 30 de zile. Municipalitatea a mai organizat o procedură similară în toamna anului trecut. Deşi a fost lansată la mijlocul lunii septembrie, abia peste 3 luni a fost desemnat un câştigător: firma Bus&Coach Group din Bucureşti, pentru suma de 5 milioane lei. Însă, contractul a fost reziliat la începutul lunii martie întrucât adjudecatarul licitaţiei nu a respectat termenul de livrare, care era tot de 30 de zile.

Vehiculele second-hand vor fi utilizate de CTP Iaşi pentru efectuarea de curse în zona metropolitană, în condiţiile în care, din ianuarie 2023, au fost deschise mai multe rute spre comune limitrofe. În prezent, cursele metropolitane sunt realizate cu autobuze care de regulă circulă pe raza municipiului Iaşi. Astfel, în mod evident, pe unele trasee din oraş au început să fie probleme şi mai mari cu timpii de aşteptare. Un exemplu în acest sens este traseul 30, autobuzele de pe această rută având o frecvenţă redusă cu toate că asigură transportul călătorilor din Păcurari şi Canta către zone aglomerate din oraş. 

Comentarii