Liderii UE cer eliberarea imediată a opozantului rus Aleksei Navalnîi

luni, 18 ianuarie 2021, 09:04
2 MIN
 Liderii UE cer eliberarea imediată a opozantului rus Aleksei Navalnîi

Charles Michel, președintele Consiliului European, a cerut autorităţilor ruse să îl elibereze imediat pe opozantul Aleksei Navalnîi, arestat pe aeroport chiar la revenirea în Moscova. Un mesaj similar a transmis și șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, care a îndemnat Rusia „să respecte drepturile” dizidentului. Jake Sullivan, viitor consilier pentru securitate naţională al preşedintelui-ales a SUA, Joe Biden, a punctat că „autorii acestui scandalos atac la adresa vieţii lui trebuie să fie traşi la răspundere”.

„Arestarea lui Alexei Navalnîi la sosirea la Moscova este inacceptabilă, a scris Charles Michel, președintele Consiliului European, pe Twitter.

„Autoritățile rusești trebuie să respecte drepturile lui Aleksei Navalnîi și să-l elibereze imediat. Politizarea sistemului juridic este inacceptabilă”, a transmis, la rândul său, Josep Borrell, șeful diplomației europene.

Un mesaj chiar mai tranșant a avut Jake Sullivan, viitor consilier pentru securitate naţională al preşedintelui ales-american, Joe Biden.

„Navalnîi trebuie eliberat imediat, iar autorii acestui scandalos atac la adresa vieţii lui trebuie să fie traşi la răspundere. Atacurile Kremlinului împotriva lui Navalnîi nu sunt numai o încălcare a drepturilor omului, dar şi un afront adus poporului rus care doreşte ca vocea lui să fie auzită”, a scris Sullivan, pe aceeași rețea socială.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii