Liderul sindical din Iași: Ne-am zbătut foarte mult pentru statutul polițiștilor de penitenciare

marți, 23 iulie 2019, 10:29
2 MIN
 Liderul sindical din Iași: Ne-am zbătut foarte mult pentru statutul polițiștilor de penitenciare

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii privind statutul polițiștilor de penitenciare.

Printre măsurile luate sunt compensarea chiriei în cuantum de până la 50 la sută pentru angajații care nu au o locuință în localitatea unde lucrează, dar și reglementarea alegerii conducerii penitenciarelor.

"Mi se pare un lucru normal cu aceste posturi de conducere dintr-o instituție, dintr-un penitenciar, indiferent că vorbim de Iași sau de alt penitenciar, să fie ocupate prin concurs, un om are altă stabilitate când susține un concurs, decât cel care este împuternicit timp de 6 luni sau cât zic cei de la ANP. Altfel își pot asuma lucruri când sunt prin concurs. La Iași e tot prin împuternicire. De la plecarea domnului Vulpe tot împuternicire peste împuternicire", a declarat Dorin Scarlii, lider sindical Iuris, Penitenciarul din Iași.

Cât despre lipsa de personal din penitenciare, motivul pentru care au ajuns deținuți să păzească alți deținuți, liderul sindical crede că noua lege va rezolva parte din probleme.

"Nu știu dacă în urma protestelor, dar noi cu ocazia protestelor am cerut și lucrurile astea, am cerut reglementarea acestor lucruri. Cele cu chiriile, îi dă posibiltatea colegului meu să achiziționeze un apartament. Noi de ce ne-am zbătut foarte mult pentru acest statut, pentru a arăta cine suntem noi, cu ce ne ocupăm noi și toate chestiile astea, referitor la concursuri și la toate celelalte probleme. Teoretic dacă s-ar respecta exact cum este scris în statut, Ministrul Justiției, forurile de conducere ale penitenciarelor ar pune în aplicare așa cum este făcut, ar trebui să fie mult mai bine. Ar trebui să schimbe ceva", a mai adăugat liderul sindical.

Legea prevede și asistență medicală gratuită și neimpozitată pentru toți angajații.

b1.ro

Comentarii