Lipsă de bun simţ! Trecerea din Iaşi unde poliţia ar putea amenda sute de pietoni, zilnic

joi, 14 martie 2019, 15:11
1 MIN
 Lipsă de bun simţ! Trecerea din Iaşi unde poliţia ar putea amenda sute de pietoni, zilnic

In Piata Independentei sunt doua treceri de pietoni, in unghi, care sunt printre cele mai aglomerate din municipiul Iasi. Pietonii care traverseaza bulevardul Independentei pentru a merge in statia de autobuz catre Targu Cucu, trebuie sa traverseze a doua trecere, a drumul care duce la Hotel Astoria.

Zona este intens tranzitata si de catre autoturisme, aici existand doua parcari, asa ca riscul accidentarii pietonilor de catre masini are un nivel ridicat, atrage atenţia ASOCIATIA pentru PROTECTIE RUTIERA "WORLDSTREET" pe pagina de Facebook.

In timpul cat voluntarii WorldStreet au stat in zona, nu a existat un timp de culoarea rosie la semafor, fara ca pietonii sa nu incalce aceasta regula. In 30 de minute, au traversat pe culoarea rosie a semaforului 170 de persoane.

Cei mai multi nu au avut rabdare ca semaforul sa se faca verde, iar altii, chiar daca au ezitat, s-au luat dupa primii.

Marti, la Prefectura Iasi se va desfasura primul comitet pentru Siguranta Rutiera din acest an, iar tema intalnirii este “Solutii pentru scaderea accidentelor rutiere”. Aici, politistii de la rutiera, Primaria Iasi, Consiliul Judetean Iasi, Prefectura Iasi, Directia Regionala de Drumuri Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si Asociatia WorldStreet vor discuta solutii pentru reducerea numarului de accidente in Iasi, cu preponderenta in municipiu.

In mod sigur, se va discuta si despre educatia rutiera, care nu este permisa a se face in gradinite si nici in scoli, conform unei programe.

Comentarii