Liturghii în limba engleză, în fiecare duminică la catedrala catolică din Iași

miercuri, 03 noiembrie 2021, 02:56
1 MIN
 Liturghii în limba engleză, în fiecare duminică la catedrala catolică din Iași

Pandemia a întrerupt unul dintre cele mai inedite proiecte ale Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi: susţinerea unei liturghii săptămânale în limba engleză în catedrală pentru studenţii şi muncitorii sezonieri aflaţi în regiunea Iaşului. Proiectul „O Casă departe de Acasă” a fost însă reluat duminica aceasta, cu prima slujbă, coordonat de către pr. Lucian Păuleţ, alături de pr. Marcelin Blaj.

În 2019, pr. Lucian Păuleţ povestea că la liturghie vin studenţi de la Medicină în principal, de religie catolică, dar nu numai, care căutau un nou mediu în care să se întâlnească şi să discute. A avut, în trecut, şi un grup de peste 40 de filipinezi care lucrau la un şantier în Valea Lupului şi veneau constant la slujbe.

Începând cu această săptămână, slujba va fi organizată duminică la ora 12.00, pe întreaga perioadă a anului universitar, cu excepţia vacanţelor, fiind organizate şi momente de spovedit din când în când, în funcţie de solicitări.

„Prin această iniţiativă dorim să oferim tuturor vorbitorilor de limbă engleză, şi mai ales studenţilor, posibilitatea ca în Iaşi să găsească «O Casa departe de Acas㻓, au transmis organizatorii.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii