LIVE: Ministrul Transporturilor, întâlnire la Iaşi cu primarul Chirica şi ministrul Alexe

joi, 06 august 2020, 12:12
2 MIN
 LIVE: Ministrul Transporturilor, întâlnire la Iaşi cu primarul Chirica şi ministrul Alexe

Astăzi este prezent la Iaşi un ministru de la care ieşenii, şi moldovenii în general, au multe aşteptări în acest mandat: cel al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. 

UPDATE: După ce directorul SNCFR a prezentat viitorul rețelei feroviare din Moldova, șefa Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a dat asigurări că următoarea perioadă "va fi anul Moldovei" în materie de investiții. "Într-un an, doi, veți vedea primele lucrări", a promis Mariana Ioniță.

UPDATE: Ministrul Lucian Bode promite că guvernarea liberală promite că va investi "masiv" în regiunea Moldovei, pentru că "trebuie reduse decalajele între această regiune şi celelalte zone ale ţării". "Infrastructura de transport va fi coloana vertebrală a dezvoltării acestei regiuni", a mai spus ministrul Transporturilor.

UPDATE: Primarul Mihai Chirica îşi asumă realizarea marilor proiecte ale Iaşului (autostrada, Centura etc.). În caz contrar, "luaţi act de demisia mea politică în 2024", a spus primarul Mihai Chirica. "Vă rog să mă ajutaţi să ducem la bun sfârşit aceste proiecte", a mai spus Chirica în faţa delegaţiei ministeriale de la Bucureşti.

TEXT INITIAL: De la Lucian Bode sunt aşteptate mai multe răspunsuri legate în primul rând de infrastructura ieşeană şi regională, de la Şoseaua de Centură la Autostrada A8, ambele proiecte aflate în stagnare cronică. Ministrul, parcă presimţind întrebările de la Iaşi, va fi însoţit de secretari de stat, de reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi ai CFR. O întâlnire cu liberalii ieşeni este prevăzută pentru astăzi la ora 13, urmată de o conferinţă de presă la ora 14.30 susţinută de miniştrii Lucian Bode şi Costel Alexe, şeful filialei judeţene a PNL, alături de primarul Mihai Chirica, noul lor coleg de partid.

Comentarii