LIVE: Şedinţă extraordinară a CJ pentru aprobarea organigramei spitalului mobil de la Leţcani

miercuri, 14 octombrie 2020, 07:33
1 MIN
 LIVE: Şedinţă extraordinară a CJ pentru aprobarea organigramei spitalului mobil de la Leţcani

UPDATE: „Avem autorizate 256 de paturi, dar 118 paturi (48 ATI şi 70 de paturi pentru ceilalţi pacienţi cu Covid-19) au rezultat în urma realizării circuitelor de acces în spital”, a explicat managerul Carmen Dorobăţ la întrebarea consilierului Romeo Vatră. Pentru aceste 118 paturi este necesar un normativ de 235 de posturi în această primă fază de deschidere, a adăugat ea.

TEXT INITIAL: Şedinţă extraordinară a CJ, pentru adoptarea organigramei, statului de funcţii şi regulamentului de organizare şi funcţionare ale spitalului modular amplasat la Leţcani. Reuniunea se desfăşoară online. În ultima zi a lunii august, consilierii judeţeni au adoptat organigrama, care prevedea 478 de posturi pentru complexul medical dotat cu 256 de paturi.

Proiectul care este supus dezbaterii în această dimineaţă prevede 500 de posturi. Săptămâna trecută, managerul Spitalului de Boli Infecţioase – pe lângă care spitalul de campanie va funcţiona ca anexă externă – spunea că doar circa 60 de paturi vor fi ocupate în primă fază, jumătate dintre ele fiind din secţia de Terapie Intensivă. Amintim că, într-un deplin consens, nemaiîntâlnit de la achiziţionarea spitalului mobil (în aprilie), actualul preşedinte al CJ cât şi noul preşedinte ales al administraţiei judeţului au anunţat că primii pacienţi cu Covid-19 vor fi internaţi aici vineri, 16 octombrie, adică poimâine.

Comentarii