LIVE – Senatorul Marius Bodea susţine o conferinţă de presă pe tema transportului public

vineri, 17 septembrie 2021, 09:45
1 MIN
 LIVE – Senatorul Marius Bodea susţine o conferinţă de presă pe tema transportului public

Senatorul USR PLUS Marius Bodea susţine în aceste momente o conferinţă de presă. 

Subiectul întâlnirii este: "Soluții concrete pentru un transport public eficient la Iași". Parlamentul poate însă pe parcurs să abordeze şi alte teme care privesc deciziile politice locale sau naţionale.

Principalele idei expuse în cadrul conferinţei de presă

  • Concentrarea noilor tramvaie pe axe de transport care străbat Iaşul pe axele Nord-Sud (Agronomie-CUG) şi Est-Vest (Ţuţora-Dacia) ar rezolva traficul de pasageri în oraş, propune senatorul USR Marius Bodea. El a arătat că 20 de tramvaie alocate fiecărei axe, câte 10 pe sens, ar asigura şi frecvenţa necesară pentru eliminarea aglomeraţiei.
  • Banda unică existentă acum în Iaşi nu este completă şi creează ieşenilor sentimentul că nu reprezintă o soluţie, a spus Bodea. El a pledat nu doar pentru extinderea acestor benzi dedicate transportului în comun, dar şi pentru mutarea liniilor lângă trotuare, pentru eliminarea refugiilor, precum şi pentru prelungirea liniilor spre localităţi suburbane – Tomeşti, Lunca Cetăţuii – sau spre Antibiotice/ERA.
  • Bodea a răspuns şi întrebărilor legate de extinderea Aeroportului – considerând că proiectul adoptat săptămâna aceasta de CJ nu este fezabil. Senatorul ieşean a descris terminalul de pasageri de 31 de mii mp drept unul megalomanic, optând pentru o cheltuire mai chibzuită a banilor, mai ales că banii necesari cofinanţării vor fi greu de obţinut.

Comentarii