(LIVE-TEXT) Războiul din Ucraina, ziua a patra: Kievul este „încercuit” şi „toate căile de acces sunt blocate”

duminică, 27 februarie 2022, 08:08
16 MIN
 (LIVE-TEXT) Războiul din Ucraina, ziua a patra: Kievul este „încercuit” şi „toate căile de acces sunt blocate”

Ucraina a intrat duminică dimineaţă în a patra zi de război după încă o noapte de lovituri militare executate de armata Rusiei, forţele Kievului continuând să opună o rezistenţă îndârjită soldaţilor trimişi de Vladimir Putin. Aliaţii occidentali au convenit să blocheze accesul Rusiei la sistemul de plăţi internaţional SWIF şi pregătesc noi sancţiuni contra Kremlinului şi oligarhilor ruşi, dar şi noi ajutoare pentru lupta dusă de forţele preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Ministrul apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, mândru că armata sa a arătat tuturor că poate lupta cu invazia comandată de Putin, scrie hotnews.ro

UPDATE (22:20) Zelenski anunţă că Belgia şi-a suplimentat ajutorul militar pentru Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a scris, duminică, pe Twitter, că Belgia şi-a suplimentat ajutorul militar pentru Ucraina, care va primi sprijin şi de la Portugalia. A fost frumos să aflăm că, pe lângă acordurile de ieri, Belgia ne trimite încă 3.000 de mitraliere şi 200 de lansatoare de grenade antitanc", a scris Zelenski. Sâmbătă, Bruxellesul a anunţat că urmează să trimită în Ucraina 2.000 de mitraliere şi 3.800 de tone de carbuant, conform premierului Alexander de Croo. Zelenski a mai scris că a discutat şi cu preşedintele Portugaliei, care sprijină decizia de a deconecta Rusia de la SWIFT şi oferă "asistenţă concretă în apărea", prin furnizare de arme şi alte echipamente.

UPDATE (22:15) Pagina de Instagram a primarului Kievului, Vitali Klitschko, a fost clonată

UPDATE (22.07) Un prim convoi cu ajutoare umanitare pentru Ucraina a plecat din Bucureşti spre Siret, anunţă guvernul. Camioanele transportă medicamente şi echipamente medicale

UPDATE (21:59) Suedia a anunţat că va trimite Ucrainei echipamente militare şi alte ajutoare. Este o premieră din 1939

Suedia a anunţat că va trimite Ucrainei echipamente militare şi alte ajutoare. Prim-ministrul Magdalena Andersson a spus că va fi prima dată când Suedia trimite arme într-o ţară aflată în conflict de la invazia sovietică a Finlandei în 1939, relatează BBC. Ea a spus că transporturile vor include 5.000 de lansatoare antitanc de unică folosinţă, 5.000 de veste antiglonţ şi 5.000 de căşti, precum şi 135.000 de raţie de hrană. "Cred că acum securitatea noastră este cel mai bine deservită dacă sprijinim capacitatea Ucrainei de a se apăra împotriva Rusiei", a spus Andersson.

UPDATE (21:38) O nouă lovitură pe care Ucraina o dă forţelor de ocupaţie ale Rusiei: după ce dimineaţă a reuşit să distrugă din dronă un convoi militar, duminică după amiază o dronă Bayraktar TB2 a neutralizat chiar un sistem antiaerian BUK cu rachete care, în mod teoretic, ar putea fi folosite chiar şi împotriva dronelor. „Bayraktar la datorie. Operatorii noştri ţintesc coloanele trupelor inamice. Sistemul BUK rusesc din zona Zhytomyr a fost distrus. Să vă fie frică, duşmanilor” Nu veţi găsi pace pe pământul nostru”, a apărut postat seara pe contul oficial al Şefului Armatei din Ucraina.

UPDATE (21: 16) Efectul de domino şi o posibilă strategie de diversiune a lui Putin în Balcanii de Vest, invocate de premierul sloven Janez Jansa

UPDATE (20:41) UE alocă 450 milioane euro pentru armanent care va ajunge în Ucraina. Administraţia Biden va cere Congresului SUA aprobarea unui ajutor de 6,4 miliarde de dolari.

UPDATE (20:15) Vitali Kliciko spune că Kievul este "încercuit" şi "toate căile de acces sunt blocate"

Vitali Kliciko, primarul Kievului, a descris capitala Ucrainei ca fiind "încercuită" şi a spus că o evacuare a civililor nu va fi posibilă "pentru că toate căile de acces sunt blocate".

"Suntem în pragul unei catastrofe umanitare”, a declarat el pentru Associated Press, duminică, în contextul în care în capitală sunt restricţii de circulaţie, care, spune el, au permis la "vânarea sabotorilor" de pe străzi. 

 "În acest moment, avem curent electric, acum avem apă şi încălzire în case. Dar infrastructura este distrusă pentru a livra alimente şi medicamente. De aceea, mesajul pentru toată lumea este: sprijiniţi Ucraina împreună… Suntem puternici. Fiecare ucrainean este mândru că este independent, mândru că este ucrainean şi suntem mândri că avem propria noastră ţară", a menţionat el

UPDATE (18: 43) Turcia limitează accesul navelor de război ruseşti în Marea Neagră. Anunţul a fost făcut de Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, într-un interviu acordat CNN Turk, potrivit Reuters. Explozii puternice în apropierea aeroportului din Jîtomîr (Zhytomyr), conform presei ucrainene.

UPDATE (17:45) Putin ”fabrică ameninţări care nu există”, denunţă Casa Albă

Preşedintele rus Vladimir Putin ”fabrică ameninţări care nu există”, denunţă duminică o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, imediat după ce Moscova a anunţat că plasează în alertă ”forţa de disuasiune” a armatei ruse, care poate include o componentă nucleară, relatează AFP. ”Este vorba despre o figură repetată, pe care am observat-o din partea preşedintelui (rus Vladimir) Putin în timpul acestui conflict, şi anume de a fabrica ameninţări care nu există, cu scopul de a justifica continuarea unei agresiuni”, denunţă Jen Psaki.. ”Rusia nu a fost ameninţată în niciun moment de NATO sau Ucraina (…). Ne vom pune acestui lucru. Avem capacitatea de a ne apăra”, subliniază ea.

UPDATE (17:30) Ucraina ”nu va capitula” în faţa Moscovei, dă asigurări Kuleba

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba dă asigurări duminică cu privire la faptul că Ucraina ”nu va capitula” în faţa Rusiei şi denunţă plasarea în alertă a forţelor ruse de disuasiune nucleară drept o tentativă de ”presiune”, relatează AFP. ”Nu ne vom preda, nu vom capitula, nu vom ceda niciun centimetru din teritoriul nostru”, subliniază într-o videoconferinţă de presă, Dmitro Kuleba. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat anterior pe Telegram că a acceptat negocieri cu Rusia şi că acestea urmează să aibă loc la frontiera Ucrainei cu Belarusul, în apropierea zonei de excludere de la Cernobîl, în urma unei medieri a preşdintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, cu care a discutat la telefon. Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat duminică faptul că plasează în alertă ”forţa de disuasiune” a armatei ruse, care poate include o componentă nucleară.

UPDATE (16:04) Ucraina a confirmat duminica aceasta că va trimite o delegaţie pentru a negocia cu Rusia la frontiera ucraineano-belarusă, într-o regiune situată în apropierea râului Pripiat, în apropierea fostei centrale nucleare de la Cernobîl, după o mediere realizată de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, transmit agenţiile internaţionale de presă, care citează preşedinţia de la Kiev. Potrivit Reuters, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că delegaţiile rusă şi ucraineană se vor întâlni fără niciun fel de condiţii prealabile. "Am căzut de acord ca delegaţia ucraineană să se reunească cu cea rusă, fără condiţii prealabile, la frontiera dintre Ucraina şi Belarus, în apropierea râului Pripiat", a informat canalul oficial de Telegram al preşedintelui Zelenski, citat de EFE.

UPDATE (15:10) Delegaţiile Rusiei şi Ucrainei au confirmat duminica aceasta că se vor întâlni în oraşul belarus Gomel, aproape de frontiera ucraineană, pentru a negocia o posibilă încetare a ostilităţilor, transmite EFE. Potrivit consilierului preşedinţiei ruse, Vladimir Medinski, care este şi şeful delegaţiei Moscovei la negocieri, delegaţia rusă face deja deplasarea de la Minsk la Gomel, şi acelaşi lucru îl face şi o delegaţie ucraineană de la Kiev. Anterior, acelaşi Medinski anunţase că Rusia va aştepta răspunsul Ucrainei cu privire la organizarea de negocieri în oraşul Gomel din Belarus până la orele locale 15:00 (12.00 GMT). Informaţia nu este confirmată de partea ucraineană. 

UPDATE (14:35) Zelenski anunţă că a discutat la telefon cu Lukaşenko

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă duminică, în a patra zi a invaziei ruse a Ucrainei, că a discutat la telefon cu omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko, relatează AFP. ”Am discutat cu Aleksandr Lukaşenko”, anunţă şeful statului ucrainean într-o postare pe Facebook, fără să facă alte precizări. Rusia insistă asupra unor negocieri cu Ucraina în Belarus, de unde Moscova şi-a lansat atacul împotriva Kievului, o ţară pe care o foloseşte ca bază în spatele frontului în invazia Ucrainei.

UPDATE (14:10) Forţele ucrainene deţin controlul asupra Harkovului şi sunt pe care să ”elimine” forţe ruse din oraş, anunţă guvernatorul regiunii, Oleg Sinegubov

Forţele ucrainene anunţă duminică, în a patra zi a invaziei ruse în Ucraina, că deţin controlul asupra oraşului Harkov şi că ”elimină” trupele ruse, relatează AFP. Harkovul, al doilea cel mai important oraş din Ucraina, situat în nord-estul ţării, se află sub controlul forţelor ucrainene, anunţă duminică guvernatorul regiunii, Oleg Sineubov. Sinegubov face acest anunţ la doar câteva ore după ce a anunţat un asalt al armatei ruse şi lupte de stradă în oraş. ”Harkovul se află sub controlul nostru”, anunţă pe reţele de socializare guvernatorul. O ”eliminare a inamicului din oraş” era în curs, dă el asigurări. ”Inamicul rus este complet demoralizat” şi îşi abandonează vehiculele, iar grupuri de militari ”se predau militarilor

UPDATE (12:58) Forţele ucrainene controlează în totalitate Harkivul spune guvernatorul oraşului. "Controlul asupra Harkivului este în totalitate al nostru! Forţele armate, poliţia şi forţele de apărare lucrează, iar oraşul este complet curăţat de inamici", a scris Oleh Sinegubov pe Telegram.

UPDATE (12:40) Şeful Armatei Ucrainei a publicat duminică o imagine, spunând că reprezintă momentul în care o dronă Bayraktar TB2 a ucrainenlor loveşte un convoi de camioane ruseşti. Imaginele au fost publicate pe Facebook de către şeful Statului major al Armatei Ucrainei. Atacul ar fi avut loc la Chornobayivka, în regiunea Kherson. De joi, când a început invazia Rusiei în Ucraina, forţele militare ale Ucrainei au scos la luptă dronele „Bayraktar” de producţie turcească. Acestea au distrus mai multe unităţi de tehnică militară şi forţe umane ale Federaţiei Ruse la Haricov, potrivit Forţelor terestre din Ucraina.

UPDATE (12:35) Forţele Ucrainene au detonat un pod între localităţile Bucha şi Irpin, la vest de Kiev, pentru a opri avansul militarilor ruşi. Potrivit primelor informaţii, în decursul dimineţii au avut lupte puternice în localităţile Bucha şi Irpin. Dacă în Irpin soldaţii ucraineni au reuşit să se apere şi să respingă atacul, în Bucha luptele încă se dau, iar Rusia ar fi câştigat controlul. Drept urmare, podul rutier dintre cele două localităţi a fost detonat de către forţele ucrainene.

UPDATE (12:23) Războiul din Ucraina cu Rusia ar putea dura ”mai mulţi ani”, estimează şefa diplomaţiei britanice Liz Truss

”Forţele importante” desfăşurate de către Rusia ar putea face ca războiul din Ucraina să dureze ”mai mulţi ani”, estimează duminică ministrul britanic de Externe Liz Truss, relatează AFP. ”Regatul Unit susţine absolut Ucraina în acest conflict foarte lung şi dificil”, declară ea la Sky News. Liz Truss se declară ”sigură” de ”curajul” ucrainenilor. ”Ei sunt hotărâţi (să-şi apere) suveranitatea şi integritatea teritorială, sunt hotărâţi să lupte”, declară şefa diplomaţiei britanice.

UPDATE (11:54) Ucraina lansează o ”armată IT” împotriva spaţiului cibernetic rus

Ucraina urmează să înfiinţeze o ”armată IT” care să lupte împotriva atacurilor digitale ruse în Ucraina, anunţă vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov, relatează Reuters. Ucraina şi-a chemat hackerii clandestni să ajute la apărarea infrastructurii critice şi să efectueze misiuni de spionaj cibernetic împotriva trupelor ruse, dezvăluia săptămâna trecută Reuters.

”Înfiinţăm o armată IT”, a anunţat sâmbătă, într-un mesaj postat pe Twitter, vicepremierul Mihailo Fedorov, postând un link către un canal pe mesageria Telegram cu o listă de linkuri la site-uri ruseşti importante. ”Vor exista sarcini pentru toată lumea. Continuăm să luptăm pe frontul cibernertic. Prima sarcină este pe canalul specialiştilor cibernetici”, afirmă el.

Pe canalul Telegram sunt listate site-urile a 31 de mari companii ruseşti şi organizaţii de stat, inclusiv gigantul energetic Gazprom, al doilea cel mai important producător rus de petrol Lukoil, trei bănci şi o serie de site-uri guvernamentale. Site-ul oficial al Kremlinului, reşedinţa preşedintelui rus Vladimir Putin, Kremlin.ru, a fost scos offline sâmbătă, într-un atac prin negarea serviciului distribuit (DDoS).

UPDATE (11:35) Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko îndeamnă Ucraina să accepte negocieri cu Rusia în Belarus

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko îndeamnă duminică Kievul să accepte negocieri cu Rusia, pentru ca Ucraina să nu-şi piardă ”statalitatea”, potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, relatează Reuters. Rusia a anunţat duminică faptul că o delegaţie rusă este pregătită să se întâlnească cu o delegaţie ucraineană în oraşul belarus Gomel. Însă Kievul acuză Belarusul de complicitate la invazia rusă a Ucrainei şi subliniază că nu consideră Minskul un mediator neutru. Preşedeintele rus şi-a reiterat duminică propunerea de a deschide negocieri cu Ucraina. Putin a propus ca loc de întâlnire oraşul Gomel, în Belarus. O delegaţie de reprezentanţi ai ”ministerelor de Externe, Apărării şi altor servicii, şi anume administraţia prezidenţială, a sosit în Belarus” în acest sens, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat în favoarea unor negocieri.

UPDATE (11:20) Madonna îl compară pe Putin cu Hitler într-un videoclip în care susţine Ucraina

Cântăreaţa americană Madonna şi-a exprimat susţinerea pentru Ucraina, care face faţă invaziei ruse, într-un videoclip în care aminteşte de al Doilea Război Mondial. Madonna a publicat un videoclip pe Instagram format din fotografii-şoc ale bombardamentelor din Ucraina în ultimele zile, alternând fotografii ale lui Vladimir Putin cu unele ale lui Adolf Hitler. 

UPDATE (10:40) Ministrul ucrainean al Apărării: 72 de ore de rezistenţă! Nu doar am rezistat, continuăm cu încredere să luptăm cu ocupantul rus. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să fie mai puternic! Siguranţa ta depinde de noi!

UPDATE (10:28) O delegaţie rusă a ajuns în Belarus pentru negocieri cu Ucraina. Volodimir Zelenski respinge afirmaţia Rusiei că este pregătită pentru discuţii

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a răspuns afirmaţiilor făcute de delegaţia rusă că este „pregătită pentru discuţii” cu Ucraina, scrie The Guardian. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov a declarat reporterilor că o delegaţie rusă a sosit în Belarus pentru negocieri şi acum "îi aşteaptă pe ucraineni". Într-o alocuţiune către naţiune, duminică dimineaţă, Zelenski a spus că rămâne deschis la discuţii în alte localităţi care nu dovedesc agresiune faţă de Ucraina. "Varşovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku. Le-am propus pe toate. Şi orice alt oraş ne-ar conveni pentru negocieri", a spus el într-un videoclip online.  Preşedintele ucrainean a adăugat că discuţii la Minsk ar putut fi posibile dacă Rusia nu ar fi atacat Ucraina de pe teritoriul Belarusului. 

UPDATE (10:20) Preşedintele Volodimir Zelenski a spus că noaptea a fost "dură" şi acuză Moscova că a tras în locuitori

Preşedintele Volodimir Zelenski a indicat, duminică, că noaptea a fost "dură! în Ucraina, cu bombardamente ruse care au vizat doar zone locuite, scrie AFP. "Noaptea trecută a fost dură, noi tacuri, noi bombardamente în cartierele locuite, asupra infrastructurilor civile. Nu există nimic astăzi pe care ocupantul să nu considere o ţintă legitimă", a spus el într-un videoclip difuzat pe reţelel de socializare. Preşedintele ucrainean a respins duminică propunerea Rusiei de negocieri la Gomel, în Belarus, pentru că această ţară serveşte drept bază pentru invazia Ucrainei, afirmând că "oricare alt oraş" ne-ar conveni. 

UPDATE (9:35) Ucraina înfiinţează o legiune străină "internaţională", pentru voluntari din străinătate, a anunţat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-o declaraţie citată de Reuters. "Aceasta va fi o dovadă cheie a susţinerii voastre pentru ţara noastră", notează Zelenski în declaraţia citată. Preşedintele ucrainean i-a invitat şi vineri pe cetăţenii europeni care au experienţă de luptă să vină în Ucraina pentru a contribui la respingerea invaziei ruse. ''Dacă aveţi experienţă de luptă (…), puteţi veni în ţara noastră pentru a apăra Europa'', a îndemnat Zelenski, transmiţând totodată un mesaj de încurajare forţelor armate ucrainene, îndemnându-le să ''rămână puternice''. El i-a acuzat însă în mesajul de vineri şi pe liderii europeni pentru lentoarea lor în ajutorarea Ucraina. ''Cum o să vă apăraţi pe voi dacă sunteţi atât de lenţi în a ajuta Ucraina ?'', s-a adresat el liderilor europeni.

UPDATE (9:00) Armata rusă afirmă că a încercuit două oraşe din sud

Armata rusă a afirmat, duminică, că a încercuit două mari oraşe din sudul Ucrainei, Herson şi Berdeansk, în a patra zi a invaziei în ţară. Autorităţile de la Harkov au anunţat că vehicule militare ruseşti au ajuns în centrul oraşului şi cer populaţiei să nu iasă din case, scrie AFP. "În ultimele 24 de ore, forţele armatei ruse au blocat complet oraşele Herson şi Berdeansk", care numără 290.000, respectiv 110.000 de locuitori, a indicat ministrul rus al Apărării, citat de agenţia TASS.  Autorităţile de la Harkov (nord-est), al doilea cel mai mare oraş al Ucrainei, au anunţat duminică o "pătrundere" a armatei ruse până în centru, în a patra zi a invaziei de către Moscova. 

UPDATE (8:41) Pe străzile oraşului Harkov din nord-estul Ucrainei au fost văzute duminică vehicule militare ruse, a scris pe Telegram Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, transmite Reuters. Filmări publicate de Gheraşcenko şi de Serviciul de stat ucrainean pentru comunicaţii speciale şi protecţia informaţiei arată mai multe vehicule militare uşoare deplasându-se de-a lungul unei străzi şi, separat, un tanc în flăcări. Guvernatorul regional Oleg Sinegubov a declarat că vehiculele ruseşti au pătruns inclusiv în centrul oraşului, dar "forţele armate ucrainene distrug inamicul". "Le cerem civililor să nu iasă din case", a adăugat acesta, potrivit Reuters.

UPDATE (08: 35) O companie de drumuri din Ucraina a demontat indicatoarele rutiere pentru a deruta forţele ruseşti

O companie din Ucraina specializată în construirea şi întreţinerea drumurilor a demontat indicatoarele rutiere pentru a deruta forţele ruseşti, transmite Reuters. ”Inamicul are comunicaţii slabe, nu se poate orienta în teren”, a scris pe Facebook compania Ukravtodor, adăugând: ”Să-i ajutăm să ajungă direct în iad”. De asemenea, compania a postat şi o fotografie modificată a unui indicator rutier standard, cu direcţiile către oraşele învecinate, denumirile oraşelor fiind înlocuite de injurii.

UPDATE (08: 30) Lituania a trimis ajutor militar Ucrainei

Ajutoare militare din Lituania au ajuns, duminică dimineaţă, în Ucraina, potrivit CNN. Potrivit unui anunţ postat pe Twitter de către Ministerul Apărării din Lituania, ajutoarele militare din ţara baltică au sosit în Ucraina. "Transportul de ajutor militar lituanian a ajuns în Ucraina. Lituania va continua să acorde sprijin dragului nostru prieten Ucraina!", a transmis instituţia.  

Cititi si: Ieşenii se pregătesc să protesteze duminică faţă de acţiunile lui Putin din Ucraina

Şi Franţa va trimite echipamente suplimentare de apărare în Ucraina, potrivit anunţului făcut, sâmbătă, de preşedintele Emmanuel Macron.  De asemenea, Germania a anunţat că trimite în Ucraina 1.000 de arme anti-tanc şi 500 de rachete antiaeriene Stinger.  Şi Ţările de Jos trimit ajutor militar în Ucraina, constând în 200 de rachete anti-aeriene Stinger şi 50 de arme antitanc Panzerfaust-3 cu 400 de rachete. 

TEXT INITIAL: ”72 de ore de rezistenţă! Lumea nu a crezut. Lumea s-a îndoit. Dar noi nu am stat pur şi simplu, ci am continuat cu încredere să luptăm cu ocupantul rus! Am arătat lumii – nu vă fie frică de Rusia, fiţi puternici şi respingeţi-o! Sprijinul pentru Ucraina trebuie să fie mai puternic! Siguranţa voastră depinde de noi!”, conform hotnews.ro.

Cititi si: ZdI TV: Război şi politică globală. Interesele României. O discuţie cu Alexandru Lăzescu

Kievul se află sub controlul forţelor militare şi de apărare teritorială ucrainene, potrivit autorităţilor ucrainene.

Mykola Povoroznyk, primul adjunct al şefului administraţiei de stat a oraşului Kiev, a declarat că în cursul nopţii au avut loc câteva ciocniri cu sabotori ruşi.

Rachete ruseşti au lovit oraşul ucrainean Vasylkiv, situat la sud-vest de capitala Kiev, incendiind un terminal petrolier, a declarat duminică primarul oraşului. "Inamicul vrea să distrugă totul în jur", a declarat Natalia Balasinovici într-o înregistrare video postată online.

Fotografiile şi înregistrările video postate online au arătat flăcări mari care se ridicau sub cerul nopţii. Autorităţile i-au avertizat pe locuitori să fie în alertă din cauza fumului toxic.

Marile companii de tehnologie continuă să ia măsuri contra Rusiei. După Facebook, şi Google anunţă că interzice organelor de propagandă ale Kremlinului, printre care şi RT, să mai primească bani pentru reclamele apărute pe internet, aplicaţii sau pe YouTube

"Vom lupta atât timp cât va fi nevoie pentru a elibera ţara", a spus Zelenski într-un clip video, un nou ăndemn mobilizator pentru ucraineni să lupte contra forţelor de invazie ale Moscovei trimise după un anunţ făcut joi dimineaţă de Vladimir Putin.

Cititi si: Ofiţerii americani analizează situaţia din Ucraina. De ce s-a domolit ofensiva Rusiei

"Vom trage Rusia la răspundere şi ne vom asigura în mod colectiv că acest război este un eşec strategic pentru Putin", au spus liderii Comisiei Europene, Franţei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii, Canadei şi SUA, arata hotnews.ro.

 

Comentarii