LIVE VIDEO: 22 de proiecte dezbătute astăzi de consilierii județeni din Iași

miercuri, 26 mai 2021, 09:06
2 MIN

Astăzi are loc ședință ordinară a Consiliului Județean Iași, de la ora 10. Sunt 22 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi.

Urmăriți LIVE ședința:

UPDATE:

Discuțiile s-au blocat la propunerea privind organizarea concursului de proiecte de management pentru ocuparea funcției director al Școlii Populare de Arte "Titel Popovici". Dificultatea de care s-au împiedicat consilierii este alcătuirea comisiei de evaluare a proiectelor. Unii aleși de la PSD au propus ca din comisie să facă parte oameni de cultură din efectivul CJ, iar de aici schimbul de declarații s-a prelungit și "nu duce nicăieri", a apreciat președintele Costel Alexe.

"N-am nimic cu dl. Radu Ursanu (una dintre propuneri, directorul Regionalei de Poștă Iași, n.r.), dar Poșta Română merge prost", a insistat Mircea Manolache.

În cele din urmă, proiectul a fost adoptat.

UPDATE:

Toți consilierii sunt prezenți.

Modalitatea de atribuire a serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate este unul dintre subiectele incluse pe ordinea de zi. Consilierii se vor pronunţa asupra studiului de oportunitate pe care se va baza modalitatea de atribuire a traseelor, respectiv prin gestiune delegată, pentru că CJ nu are în subordine nici operatori, nici sistemul de organizare necesar (parc auto, parcare, atelier de reparaţii şi întreţinere etc.). Aflați amănunte de AICI.

Sute de milioane de lei trec tot astăzi prin mâinile consilierilor judeţeni. Ei urmează să se pronunţe asupra execuţiei bugetare a CJ pe anul trecut. Forul judeţean, fără instituţiile subordonate, a încheiat anul 2020 cu un deficit de 132,5 milioane lei. Aflați amănunte de AICI.

Comentarii