LIVE VIDEO: Ședința Consiliului Județean Iași, în desfășurare

marți, 24 septembrie 2019, 09:20
3 MIN
 LIVE VIDEO: Ședința Consiliului Județean Iași, în desfășurare

A început ședința Consiliului Județean Iași. Sunt prezenți 36 de consilieri județeni, efectiv complet (fără Alin Aivănoaei, a cărui demisie a fost notificată oficial chiar în debut).

UPDATE ORA 11:57

Un alt proiect de preluare de patrimoniu propus de executivul CJ nu a avut sorti de izbanda in plen. Este vorba despre preluarea a circa 80 de active de la MTS, in mare parte cabane simple ce au format vechea tabara Ciric. Problema este ca CJ ar fi luat in proprietate doar cabanele in conditiile in care terenul este intabulat de catre Primaria Iasi, institutie care, la randul ei, a solicitat de la MTS cabanele.

"Aceasta preluare de patrimoniu ridica mari semne de intrebare. Nu vedem nicio oportunitate in preluarea cabanelor. Nu putem investi nimic pentru ca terenul nu ne apartine. Mai bine ar fi sa fie preluate de catre Primaria Iasi care poate sa faca investitii acolo", a comentat liderul de grup al consilierilor PNL, Romeo Vatra.

In schimb, consilierul PSD Marius Ostaficiuc a sustinut ca Primaria Iasi "s-a grabit" cu intabularea intrucat terenul ar fi in litigiu. Totusi, Ostaficiuc a propus ca proiectul sa fie discutat in alta sedinta. In final, la propunerea sefului CJ Maricel Popa, proiectul a fost amanat.

UPDATE ORA 11:00

La sedinta CJ a luat cuvantul seful Casei de Cultura a Studentilor (CCS), Bogdan Crucianu. "Sunt necesare investitii, iar la Minister nu sunt fonduri. Daca CJ sau Primaria Iasi doreste sa preia CCS este foarte bine dar trebuie sa ne asiguram ca nu se schimba destinatia actuala, trebuie o consultare prealabila cu ligile studentesti", a spus Crucianu.

UPDATE ORA 10:55

Conflicte politice si schimburi de replici in sedinta CJ de astazi. Consilierii PSD si PNL s-au contrat pe un proiect care oricum a fost scos de pe ordinea de zi: preluarea Casei de Cultura a Studentilor de la Ministerul Tineretului. In timp ce seful CJ Maricel Popa a sustinut din nou ca acest demers trebuie realizat intrucat CCS are nevoie de investitii, liberalii au replicat ca activitatile actuale din CCS vor avea de suferit avand in vedere ca planul CJ este ca imobilul sa devina o "baza" pentru concertele Filarmonicii. Totusi, in proiectul de hotarare scos de pe ordinea de zi se preciza ca destinatia actuala va fi pastrata.

Al doilea motiv de cearta a vizat activitatea lui Tudor Jijie la sefia euroregiunii Prut-Nistru. Popa a sustinut ca Jijie a luat cu "japca" 57.000 euro, banii reprezentand deconturi pe mai multi ani pe masina personala a lui Jijie care a fost pusa la dispozitia euroregiunii printr-un contract de comodat. Jijie a respins acuzatiile inca de aseara prin intermediul unei postari pe contul personal de Facebook.

Plenul CJ inca nu a inceput votul pe proiectele de hotarare desi pe ordinea de zi sunt peste 60 de initiative.

INFO

De pe ordinea de zi a fost scos proiectul preluării Casei de Cultură a Studenților de la MTS la CJ. În sală sunt prezenți câțiva lideri ai organizațiilor studențești, cu care liderii consilierilor PSD au încercat să stea de vorbă.

S-a ținut un moment de reculegere în memoria fostului președinte al CJ, Vladimir Tănăsoiu, care a încetat din viață la primele ore ale zilei de azi.

VEDEȚI ȘI:

Bătălia pentru Casa Studenţilor se amână. Care este pericolul şi ce se urmăreşte?

Comentarii