Lovitură puternică pentru Mihalache

joi, 22 octombrie 2020, 01:43
3 MIN
 Lovitură puternică pentru Mihalache

 

Stoperul Politehnicii a primit 8 etape de suspendare şi 5 000 de lei amendă . Până la jumătatea lui decembrie, Poli stă în doar doi fundaşi centrali, Baxevanos şi Frăsinescu, ultimul fiind bolnav de COVID-19 după ce a fost de două ori accidentat

Fotbalistul ieşean Ovidiu Marius Mihalache a primit ieri o sancţiune dură din partea Comisiei de Disciplină şi Etică a FRRF Mihalache a fost suspendat opt etape şi amendat cu 5 000 de lei deoarece l-a accidentat grav pe atacantul craiovean Elvir Koljic în timpul partidei dintre CS Universitatea şi Politehnica, din etapa a VI-a a Ligii I. A fost a treia oară când comisia federală a judecat cazul, în primele două rânduri nefiind luată vreo decizie. Reamintim, Mihalache a primit cartonaşul roşu în minutul 37 al meciului disputat pe 2 octombrie la Craiova, după un atac prin alunecare la Koljic. Iniţital, arbitrul partidei, Ovidiu Haţegan, i-a acordat cartonaş galben ieşeanului, care, după ce a lovit mingea cu piciorul drept, a prins cu stângul piciorul drept al adversarului. Sesizând că accidentarea atacantului oltenilor era gravă, Haţegan a revenit apoi, a anulat “galbenul” şi i-a acordat “roşu” direct lui Mihalache. Koljic, care era golgeterul campionatului, cu şase goluri, a fost diagnosticat cu fractură de peroneu şi a fost operat. Dacă totul decurge conform aşteptărilor medicilor, fotbalistul bosniac va reveni pe gazon la începutul anului viitor.

Considerând că accidentarea a fost involuntară, aspect susţinut de multe voci neutre, între care se numără şi reputatul medic Ionuţ Codorean, Mihalache intenţionează să facă apel la decizia de ieri.

Dacă sentinţa va rămâne, Poli nu va mai putea conta în acest an pe experimentatul său stoper decât în ultimele două meciuri din tur, care se vor disputa pe 15 şi 19 decembrie, cu Academica Clinceni, acasă, şi cu FC Hermannstadt, în deplasare. Mihalache a stat deja un meci, sâmbătă, în disputa cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din runda a VII-a şi va mai sta alte şase etape de campionat (VIII-XIII) precum şi în “16”-imile Cupei României la fotbal, care se vor disputa pe 28 noiembrie. Următoarea fază a Cupei, optimile de finală, vor avea anul viitor pe 9 februarie, astfel că jucătorul ieşean nu îşi va putea ispăşi decât o etapă de suspendare în competiţia internă numărul doi.

În atare condiţii, problemele Politehnicii în zona centrală a defensivei capătă accente dramatice. Antrenorul Daniel Pancu are acum la dispoziţie doar doi stoperi de meserie: neexperimentatul grec Nikos Baxevanos (21 ani), care jucase zece minute la seniori până în vară, când a ajuns în Copou şi un jucător la apusul carierei, Cosmin Frăsinescu (36 ani în februarie 2021). Frăsinescu s-a accidentat deja de două ori în acest sezon şi, în plus, este bolnav de COVID-19, fapt care l-a scos din calcule pentru meciul cu Sepsi, de sâmbăta trecută şi cel cu Astra Giurgiu, de poimâine. Mai grav, Poli nu are banii necesari pentru a legitima un fundaş central care să fi jucat măcar până în vară, astfel încât să poată intra rapid în echipă. Varianta studiată o lungă perioadă, Răzvan Popa, al cărui transfer a fost oficializat, va putea fi apelată abia din ianuarie 2021 deoarece reprezentanţii jucătorului trecut pe la Sportul Studenţesc, Inter, Zaragoza, Burgos, CSU Craiova şi Gaz Metan Mediaş nu i-au rezolvat în timp util actele prin care a devenit liber de contract. (Ovidiu MINEA)

 

Comentarii