Luna viitoare se semnează contractele de execuţie pe Axa Iaşi-Suceava

sâmbătă, 26 octombrie 2019, 01:50
1 MIN
 Luna viitoare se semnează contractele de execuţie pe Axa Iaşi-Suceava

Primul contract de încredinţare a lucrărilor pe Axa rutieră strategică Iaşi-Suceava va fi semnat de luni într-o săptămână. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean la ultima şedinţă a CJ şi repetat de vicele Victor Chirilă la întrunirea de vineri a Comisiei de Dialog Social. Este vorba de Lotul 2 al Axei, cel mai mic dintre toate. 

În lungime de 22 km şi estimat la 46,5 milioane de lei (modernizarea DJ 281D de la Coarnele Caprei-Focuri-Gropniţa şi modernizarea DJ 281B Coarnele Caprei-Belceşti), pentru acest lot a fost depusă o singură ofertă: Alpenside (Bucureşti), ofertant lider, Domarcons (Craiova), terţ, Elektra Invest (Bucureşti), General Trust Argeş S.R.L., ofertant. Drept urmare, această asociere este cea câştigătoare. Termenul de execuţie este de doi ani.

Vicepreşedintele CJ a mai spus că celelalte două loturi vor fi şi ele atribuite în câteva săptămâni, foarte probabil până la sfârşitul lunii noiembrie. Pentru Lotul 3, cel mai lung (40,6 km, între Belceşti-Lespezi) şi evaluat la 96 milioane de lei, concurează trei asocieri de firme, iar pentru Lotul 1 (29,6 km, între Iaşi-Gropniţa), evaluat la 66 milioa­ne de lei, sunt două oferte.

Comentarii