Magnus cum laudae!

sâmbătă, 04 septembrie 2021, 01:43
2 MIN
 Magnus cum laudae!

 

Danezul Cort a obţinut a treia victorie de etapă în Turul Spaniei, după un sprint redus cu şapte oameni

Ciclistul danez Magnus Cort (Education Nippo) s-a impus în etapa a XIX-a din „La Vuelta”, reuşind astfel a treia victorie de la această ediţie. Danezul i-a devansat pe lui Rui Oliveira (UAE) şi Quinn Simmons (Trek Segafredo), după un sprint la care au participat şapte rutieri, ultimii mohicani ai unei evadări numeroase, după ce plutonul s-a rupt încă din start. Diferenţa a fost maximm un minut şi jumătate, dar a scăzut constant pe partea medie a traseului, astfel că plutonul n-a reuşit să-i înghite pe evadaţi. Cu aproximativ 10 kilometri înainte de finish, doar 7 oameni mai erau în grupul fruntaş (Andrea Bagiolli, Magnus Cort, Lawson Craddock, Anthony Roux, Andreas Kron, QuinnSimmons şi Rui Oliveira), iar aceştia aveau numai jumătate de minut avans faţă de pluton.

Un pic neaşteptat avansul a fost păstrat până la final şi învingătorul a fost stabilit după un sprint redus. Cei de la Education Nippo au avut avantaj numeric în acel grup şi au gestionat impecabil finalul. Lawson Craddock a tras în faţă pentru ca plutonul să nu vină din spate şi să fure victoria, iar Magnus Cort s-a poziţionat în spatele grupului şi a sprintat la momentul oportun, câştigând clar. La general, se păstrează nu numai ordinea pe „podium” (Primoz Roglic, Enric Mas, Miguel Angel Lopez), ci şi ecarturile,

Astăzi are loc a XX-a etapă, cu profil montan, iar „Vuelta” se va încheia, mâine, cu un contratimp între Padron şi Santiago de Compostela.

 

Comentarii