Mai multe piețe și terenuri de sport din județ urmează să fie modernizate (P)

luni, 11 iulie 2022, 10:19
2 MIN
 Mai multe piețe și terenuri de sport din județ urmează să fie modernizate (P)

Consiliul Județean Iași, prin Programul Județean de Dezvoltare Economico – Socială Iași pentru perioada 2021-2024, va sprijini unitățile administrativ teritoriale în vederea reabilitării sau construirii de noi piețe și târguri sau terenuri de sport pentru copii și tineret. Fondurile sunt acordate din bugetul Consiliul Județean Iași, iar primăriile care au depus proiecte în acest sens au primit zilele acestea răspunsul final în urma evaluării. Au fost declarate eligibile proiectele depuse de 12 primării din județul Iași în vederea modernizării târgurilor, piețelor sau terenurilor de sport.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: „Am finanțat anul acesta, în premieră, proiectele primăriilor din județ prin care urmează să fie modernizate  piețele, târgurile și terenurile de sport. Nevoia de a aloca fonduri în acest sens era într-adevăr mare și în continuare vom căuta resursele pentru a dezvolta aceste componente în cât mai multe comunități. Ne dorim ca până la finalul anului 2024 să modernizăm cel puțin 20 de târguri și 40 de terenuri de sport și în funcție de cum se va desfășura programul în acest an, există posibilitatea să suplimentăm fondurile alocate. În multe dintre comunele ieșene, mai rău, chiar și în orașe, cum este cazul orașului Podu Iloaiei, piețele arată ca la nivelul Evului Mediu, iar condițiile lasă de dorit. Majoritatea târgurilor nu sunt altceva decât niște spații delimitate de un gard, cu marfa vândută de pe tarabe vechi și ruginite sau chiar direct de pe pământ, fără condiții minimale, acces la utilități sau respectarea normelor sanitare. Trebuie să creăm spații adaptate anului 2022, în primul rând pentru siguranța cumpărătorilor, dar și pentru stimularea consumului local și sprijinirea micilor comercianți prin crearea unor condiții moderne. Pe de altă parte, un alt obiectiv pe care îl urmărim este modernizarea infrastructurii sportive. Există comune, și nu sunt deloc puține, care nu au încă terenuri sau săli de sport pe care copii să le folosească pentru a deprinde abilități sau a practica cu drag sportul preferat, iar accesul copiilor și tinerilor la o infrastructură sportivă care să le permită dezvoltarea și formarea nu ar trebui să fie condiționat de apropierea față de un centru urban. Vom continua să căutăm cele mai bune soluții pentru toți ieșenii!”

Administrația liberală de la conducerea Consiliului Județean Iași susține toate categoriile de cetățeni care au nevoie de ajutorul nostru și cu fiecare proiect inițiat încercăm să facem din Iași un județ modernizat din toate punctele de vedere. Sunt multe domenii în care ani de zile nu s-a investit nimic, iar acum, încercăm să recuperăm timpul pierdut, puțin câte puțin.

Comentarii