Mai rămâne ceva la Aeroport? Blue Air şi-a luat şi ultimul avion de la Iaşi

joi, 01 octombrie 2020, 19:10
2 MIN
 Mai rămâne ceva la Aeroport? Blue Air şi-a luat şi ultimul avion de la Iaşi

Avioanele părăsesc Iaşul pentru Bacău. Compania care se ocupă de bagajele pasagerilor e în curs de mutare, tot pe Aeroportul din Bacău

 

Ultima aeronavă a Blue Air care îşi mai are baza pe Aeroportul Iaşi se va muta, de săptămâna viitoare, pe Aeroportul „George Enescu” din Bacău. Amintim că aerogara băcăuană a fost închisă de la jumătatea lunii august pentru lucrări de modernizare a pistei, mai lungă acum cu 200 de metri decât cea de la Iaşi (2.400 m).

Potrivit unor surse din cadrul companiei, decizia mutării ultimului avion de la Iaşi este determinată atât de tarifele mari practicate de aerogara de aici, cât şi de disensiunile cu şefii regiei. În perioada 2015-2018, Blue Air avea trei aeronave de pasageri la Iaşi. Conducerea Aeroportului a impus însă acordarea discountului – care în cazul Blue Air ajungea la aproape jumătate din suma pe care o avea de plătit către regie – de achitarea la zi a tuturor obligaţiilor. Ironia sorţii face ca plecarea acestui avion, urmată în câteva săptămâni de mutarea unui alt avion Wizz Air tot la Bacău, să se producă tocmai când platforma de staţionare a avioanelor este extinsă cât să încapă 13 aparate de zbor. Practic, la Iaşi mai rămân două avioane ale Wizz. Şi, pentru că o veste proastă nu vine singură, şi compania de handling – care se ocupă de bagaje şi alte activităţi conexe – a mutat deja o parte din utilaje şi personal tot la Bacău. Transferul urmează să se încheie în două săptămâni.

Comentarii