Mâine începe Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr

miercuri, 03 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 Mâine începe Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr

Vor fi spectacole susţinute de invitaţi din 20 de ţări. Joi, de la ora 19, îi puteţi vedea pe Marcel Iureş şi Florin Piersic Jr. în piesa „Stage Dogs“.

Unul dintre cele mai aşteptate eve­nimente ale toamnei, „Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi“ (FITPTI), organizat de către Teatrul „Luceafărul“, urmează să aducă în atenţia publicului, în perioada 4-11 octombrie, o serie de spectacole susţinute de către invitaţi din 20 de ţări de pe cinci continente, dar şi reprezentaţii a unor mari nume ale teatrului românesc. Începând de mâine, ieşenii vor putea urmări artişti din Argentina, Austria, Belgia, China, Franţa, Germania, Hong Kong, Israel, Italia, Marea Britanie, Mozambic, Polonia, Portugalia, România, Spania, SUA, Suedia, Tunisia, Turcia şi Vietnam, la festival urmând să participe şi companii de stat şi independente din întreaga ţară, dar şi realizatori de renume şi actori importanţi precum Marcel Iureş, Florin Piersic Jr., Do­rina Lazăr, Pavel Bartoş, sau Claudiu Bleonţ.

Organizatorii au pregătit, pe lângă reprezentaţii teatrale, şi expoziţii, rezidenţe dramaturgice şi editare şi prezentare de carte, dar şi ateliere de teatru. Alături de actorii şi companiile care au mai poposit la Iaşi la ediţiile anterioare ale Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi, publicul festivalului se va putea bucura de prezenţa în premieră a unor artişti din Suedia, Tunisia, Spania, Vietnam, Italia, Hong Kong, Mozambic, China, Israel sau Polonia. Iubitorii de teatru vor putea asista, pe durata celor opt zile, piese de teatru participativ, teatru dans, storytelling, marionete vietnameze pe apă, marionete chinezeşti, karagöz, ciclofonii, fotbal transformat în spectacol, contorsionism, teatru rom feminist sau atelier de blogging, toate acestea putând fi urmărite în 15 spaţii din întreg oraşul.

O avanpremieră a acestui festival a avut loc pe 28 septembrie, cel mai recent spectacol al Gianinei Cărbunariu, Work in progress, un spectacol de teatru documentar despre tinerii lucrători din UE, putând fi urmărit de către publicul din Iaşi. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc mâine seară, de la ora 18.45, în Sala mare a Teatrului „Luceafărul“. După un scurt moment de prezentare, publicul va fi lăsat în compania Teatrului Act Bucureşti, publicul având ocazia să-i vadă pe scenă pe Marcel Iureş şi Florin Piersic Jr. în piesa „Stage Dogs“. Biletele pot fi achiziţionate de la casieria Teatrului sau de pe platforma bilet.ro. La spectacolele de seară, preţul întreg este 30 lei, iar elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de bilete de 10 lei, pe baza unui actor doveditor. La spectacolele de dimineaţă, preţul unui bilet este de 12 lei. 

 

 

Comentarii