Mama, bunica şi două nepoate, în stare gravă la spital după ce s-au spălat pe cap sâmbătă seară. „E de la șampon”

luni, 04 martie 2024, 10:47
2 MIN
 Mama, bunica şi două nepoate, în stare gravă la spital după ce s-au spălat pe cap sâmbătă seară. „E de la șampon”

O familie formată din mamă, două fiice şi bunică au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare după ce s-au spălat pe cap cu un şampon pentru ovine.

Mama, bunica şi fiica cea mai mică au scăpat de probleme, dar fata cea mare, în vârstă de 5 ani, se află în stare gravă, intubată, pe Secţia de Terapie Intensivă, scrie cotidianul local PresaSM. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cum s-a produs întregul incident. De asemenea, cercetări fac şi cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare.

„Dintre cele patru persoane din aceeaşi familie, internate sâmbătă, 02.03.2024 pe secţia Terapie Intensivă intoxicate cu substanţe organofosforice, bunica, mama şi fetiţa în vârstă de 2 ani sunt stabile, cu o evoluţie favorabilă a stării de sănătate şi urmează să fie transferate în decurs de 24-48 ore pe altă secţie pentru continuarea tratamentului şi supraveghere. Fetiţa în vârstă de 5 ani este în continuare intubată şi necesită continuarea tratamentului specific în Terapie intensivă.”, transmite Spitalul Judeţean prin purtătorul de cuvânt.

Este al doilea caz de acest gen înregistrat în acest început de an în judeţul Satu Mare. Reamintim că la data de 4 ianuarie a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au fost sesizaţi despre faptul că mai multe persoane s-ar fi intoxicat cu o soluţie specifică igienizării ovinelor, în localitatea Pir. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că un bărbat de 42 de ani, soţia sa de 38 de ani, precum şi cei 7 minori ai acestora, cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani, ar fi utilizat soluţia respectivă pentru propria igienizare.

După acordarea intervenţiilor medicale de urgenţă, mama şi un copil, în vârstă de 11 ani, au fost internaţi pe secţia Terapie Intensivă, doi copii, în vârstă de 9 şi 15 ani, au fost internaţi pe secţia Pediatrie şi patru copii, cu vârste de 5 ani, 7 ani şi două gemene de 3 ani, au fost transferate la Pediatrie Cluj-Napoca.

Articolul integral AICI

Comentarii