Mama traficantului de droguri ”El Chapo” a murit la vârsta de 95 de ani

marți, 12 decembrie 2023, 16:12
1 MIN
 Mama traficantului de droguri ”El Chapo” a murit la vârsta de 95 de ani

Mama traficantului de droguri mexican Joaquín ''El Chapo'' Guzmán a murit duminică la vârsta de 95 de ani în urma unei operaţii la vezica biliară, au anunţat membrii familiei şi mass-media, informează AFP. Maria Consuelo Loera a decedat într-un spital din Culiacan, capitala statului Sinoloa, din nord-vestul Mexicului, bastion al puternicului cartel al drogurilor fondat de fiul ei, au precizat aceleaşi surse.

Considerat cel mai puternic traficant de droguri din lume, "El Chapo" a fost arestat în 2016 şi apoi extrădat în Statele Unite în 2017. Condamnat la închisoare pe viaţă în iulie 2019 la New York, el îşi ispăşeşte pedeapsa într-o închisoare de înaltă securitate din Colorado.

După condamnarea lui "El Chapo", mai mulţi dintre fiii săi, cunoscuţi sub numele de "Chapitos" ("Micii Chapos"), au moştenit controlul asupra cartelului Sinaloa, potrivit autorităţilor americane. Alţii fii ai săi au fost inculpaţi în Statele Unite.

Maria Consuelo Loera a avut o apariţie publică notabilă în martie 2020, când s-a întâlnit cu preşedintele mexican Andrés Manuel López Obrador, aflat în vizită în statul Sinaloa. Acesta a venit să o salute până la maşina ei, provocând un scandal.

Mama lui "El Chapo" i-a cerut preşedintelui să o ajute să obţină o viză pentru a-şi vizita fiul aflat în închisoare în Statele Unite. Ea nu a reuşit niciodată să ajungă acolo. 

Comentarii