Manifestare dedicată Holocaustului la Institutul Francez. Iată programul!

miercuri, 27 ianuarie 2021, 02:56
1 MIN
 Manifestare dedicată Holocaustului la Institutul Francez. Iată programul!

Institutul Francez din România organizează astăzi, pe 27 ianuarie, de la ora 17, un eveniment dedicat memoriei victimelor Holocaustului. Manifestarea va avea loc în mediul online, pe platforma Zoom, fiind organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Memoriei Victimelor Holocaustului şi a Prevenirii Crimelor împotriva Umanităţii. Programul de anul acesta se va desfăşura online, evenimentele putând fi urmărite pe pagina de Facebook a Institutului Francez din România la Iaşi.

De la ora 10, potrivit programului, se va desfăşura Comemorarea masacrului de la Ascq, putând fi urmărit un material difuzat pe YouTube în cadrul proiectului „De villes en villes“. La ora 11 vor fi prezentate o serie de mărturii ale unor elevi, iar de la ora 12, Corele Mascrobian va citi un fragment din cartea „Devoir de vérité“, de Bluma Finkelstein, apărută la editura Transignum, Paris, 2020. În intervalul orar 17-18.30 va avea loc deschiderea oficială a manifestării, cu o alocuţiune a Excelenţei Sale Laurence Auer, Ambasadoarea Franţei în România, urmată de o dezbatere cu scriitoare şi jurnalista Stéphanie Trouillard, moderată de Dana Monah, asist.univ. la Universitatea „Al.I. Cuza“ din Iaşi.

Totodată, vor participa la dezbatere Olivier Noël şi a echipa lectoratului de fanceză. La dezbatere vor fi prezenţi şi elevi de la Colegiul „Emil Racoviţă“, coordonaţi de prof. Simina Bădărău şi prof. Simona Nenov. La finalul întâlnirii va avea loc şi o prezentare a cercetărilor efectuate în cadrul proiectului Convoi 77 de elevii de la Colegiul „Racoviţă“.

Comentarii