Marele secret din Copou: ce amendă va primi Cioinac?

miercuri, 04 aprilie 2018, 01:43
3 MIN
 Marele secret din Copou: ce amendă va primi Cioinac?

 

Bădic va lipsi circa trei săptămâni după accidentarea suferită în timpul meciului cu actualul lider al Ligii I

 

La CSM Politehnica Iaşi secretomania este în floare. Ieri, preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, a refuzat să facă publică amenda pe care i-o va da lui Ionuţ Cioinac, ca urmare a comportamentului avut de fotbalist în timpul meciului cu FCSB, din etapa a III-a a play-off-ului Ligii I. Reamintim, jucătorul a primit duminică, în zece minute, două cartonaşe galbene: primul, în minutul 60, pentru un fault, al doilea pentru că l-a aplaudat ironic pe arbitrul Comănescu, după ce acesta a acordat o lovitură liberă gazdelor, fază în urma căreia Budescu a marcat unicul gol al partidei.

Cioinac este recidivist. În returul sezonului regulat, jucătorul a fost eliminat în partida cu Dinamo Bucureşti, din Capitală, tot pentru proteste la adresa arbitrului, imediat după ce gazdelor li s-a acordat o lovitură de la 11 metri. Mai mult, la finalul disputei cu dinamoviştii, mijlocaşul a avut o ieşire declarativă incalificabilă la adresa arbitrului Sebastian Colţescu. Atunci, Ionuţ Cioinac a fost iertat de club, care nu l-a sancţionat. Mai mult, i-a plătit şi amenda de 5 000 de lei primită din partea Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal!

De această dată, şefii CSM spun că fotbalistul va fi taxat, fără a preciza cuantumul amenzii. “De mult timp am anunţat că nu vom mai fi toleranţi cu astfel de abateri. Dacă până acum clubul plătea amenzile jucătorilor indisciplinaţi, am renunţat la acest lucru. Jucătorul va achita amenda pe care o va primi de la Federaţie. În plus, va suporta şi o amendă din partea clubului, conform Regulamentului de Ordine Interioară. Nu vă pot spune care este amenda, este o sumă confidenţială. Nu în ultimul rând, Cioinac a primit un ultim avertisment. În cazul în care va mai avea o abatere asemănătoare, va fi exclus din lot. Am luat această decizie marţi, împreună cu membrii Comitetului Director, după ce am analizat temeinic cazul” a declarat Ambrosie.

Unele surse din cadrul clubului susţin că preşedintelui îi este teamă, de regulă, să-i sancţioneze pe jucătorii indisciplinaţi, mai ales când aceştia au o agresivitate verbală peste medie. De altfel, multe dintre deciziile de amendare a jucătorilor anunţate public în ultimii ani nu au fost puse în practică. Cioinac a încasat vara trecută 12 000 de euro drept primă de instalare şi are un salariu lunar de 1 500 de euro.

În afara lui Cioinac, antrenorul ieşenilor, Flavius Stoican, nu va putea conta în meciul de vineri, cu Viitorul Constanţa, din runda a IV-a a play-off-ului, nici pe Narcis Bădic. Jucătorul de bandă stângă a suferit o ruptură musculară în prima repriză a disputei cu FCSB şi, conform oficialilor CSM, va lipsi circa trei săptămâni.

Comentarii