Comunicat de Presă

Maricel Popa: Minciuna și sabotajul formează crezul politic al PNL Iași (P)

vineri, 21 august 2020, 11:01
3 MIN
 Maricel Popa: Minciuna și sabotajul formează crezul politic al PNL Iași (P)

PNL a declanșat campionatul național de vorbe goale. În goana lor după voturile ieșenilor, liberalii au ajuns să-și uite propriile minciuni. La începutul acestei luni, anunțau cu surle și trâmbițe faptul că licitația de proiectare a așa-numitei „centuri ușoare”, pe traseul rond Uricani – Cicoarei va fi lansată în cel mult o săptămână. 

Firma selectată ar fi urmat să facă un veritabil tur de forță pentru a termina proiectul tehnic în maxim o lună, pentru că, nu-i așa, licitația pentru execuția propriu-zisă a lucrării urma să fie lansată în noiembrie, în 2021 întreaga investiție urmând să fie gata. Evident, totul nu este decât o minciună electorală printre multe altele cu care liberalii îi bombardează zilnic pe ieșeni, făcându-și iluzii că speranțele false nu se vor întoarce împotriva lor, ci se vor transforma în voturi oarbe.

Până la data de astăzi, licitația de proiectare a centurii ușoare nu a fost încă lansată. Și chiar dacă ar fi lansată mâine, este puțin probabil ca vreun proiectant serios să-și asume că va face o lucrare bună în decurs de câteva săptămâni. Asta, mai ales că Ministerul Transporturilor nu s-a hotărât până acum nici măcar dacă „centura ușoară” va avea o bandă sau două pe sens.

Și, chiar dacă totul ar merge perfect în ceea ce privește documentația tehnică, lansarea licitației pentru execuție ar fi imposibilă pentru simplul motiv că nu există bani. Mai exact, Ministerul Transporturilor a „uitat” să-i ceară la recenta rectificare bugetară, abia aprobată de guvern. Ce dovadă mai clară poate exista pentru a arăta că centura ușoară nu e altceva decât o simplă declarație de campanie electorală, fără nici cea mai vagă șansă de concretizare?

Și atunci, cum să-i crezi pe liberali când înșiră cuvinte frumoase despre cum vor face ei autostrada Iași – Târgu Mureș? Acum doar trei zile, ministru transporturilor aprecia ca fiind o rușine națională faptul că în 20 de ani nu s-a făcut autostrada… Comarnic – Brașov. Într-adevăr, e rușinos ca ditamai ministrul să stea în coloană pe DN 1, atunci când vrea să-și termine ziua de vineri la Poiana Brașov. Nu-i pasă de faptul că firmele ieșene au nevoie de o zi să își transporte produsele în Vestul țării. 

Pe 25 mai, licitația privind completarea studiului de fezabilitate la singura bucățică din autostrada noastră pusă în discuție, Iași – Ungheni, a fost anulată, unica ofertă depusă fiind respinsă fără explicații. Firește, licitația nu a mai fost reluată nici până acum, după aproape trei luni. Ca lucrurile să fie și mai clare, autostrada Iași – Târgu Mureș a fost eliminată la începutul lunii august din memorandumul adoptat de guvern referitor la marile proiecte de infrastructură considerate prioritare.

Săptămâna trecută, conducerea Consiliului Județean a propus un proiect de hotărâre privind construirea unei șosele de centură veritabile, care să ocolească Iașul așa cum trebuie făcut. Ar costa 45 milioane de euro. Banii există și sunt la îndemâna noastră. Peneliștii au părăsit însă sala de ședințe, iar proiectul nu a putut fi adoptat. Termenul limită pentru depunerea fișei de proiect este 31 august. Mai sunt 10 zile.

”Așa tratează peneliștii marile proiecte ale Iașului, vântură promisiuni de care nu se țin și blochează alte inițiative. Minciuna și sabotajul formează crezul politic al PNL Iași! Nu își dau seama că sabotând proiecte nu luptă împotriva unui partid politic, ci luptă împotriva Iașului și a ieșenilor!”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași. 

 

Comentarii