Comunicat de Presă

Maricel Popa, președintele PSD Iași: Alocările discreționare ale guvernului PNL nu fac bine comunităților ieșene! (P)

vineri, 18 decembrie 2020, 19:55
2 MIN
 Maricel Popa, președintele PSD Iași: Alocările discreționare ale guvernului PNL nu fac bine comunităților ieșene! (P)

Guvernul PNL a aprobat alocarea a peste 876 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în Legea Bugetului de Stat pe 2020, unor unități sau subdiviziuni administrativ-teritoriale pentru finanțarea cheltuielilor necesare asigurării activității de asistență socială și de protecție a copilului pentru luna noiembrie 2020.

Această ultimă rectificare bugetară a guvernului PNL din acest an a generat motive de profundă nemulțumire din partea primarilor și parlamentarilor social-democraților ieșeni.

PSD Iași trage un semnal de alarmă asupra alocărilor discreționare de fonduri și menționează faptul că se poate crea un precedent periculos. 

”Am constatat cu mâhnire că guvernul liberal face diferențe între ieșeni. Împreună cu primarii și parlamentarii social-democrați vom merge luni în audiență la prefect. Nu e posibil ca o comună precum Ion Neculce să nu primească nici măcar un leu. Sau Erbiceniul și Focuri să aibă alocate sume nesemnificative, 17.000 sau 10.000 lei, în timp ce comunele liberale au primit sume de ordinul sutelor de mii de lei. Vă dau doar câteva exemple: Lețcani (571.000 lei), Mironeasa (711.000 lei), Coarnele Caprei (848.000 lei).

Din păcate, banii au fost alocați doar politic. Două orașe cu populații asemănătoare, dar cu apartență politică diferită au primit tratament distinct din partea guvernului PNL. Orașul Podu Iloaiei, cu primar PNL, a primit 410.000 lei, iar orașul Tg. Frumos, cu primar PSD,  a primit de aproape 10 ori mai puțin (47.000 lei). 

Aceasta este echitatea pe care o promitea PNL înainte de alegerile locale și de alegerile parlamentare. După ce au votat, ieșenii, se pare, că nu mai reprezintă mai nimic pentru liberali. 

Lansăm un semnal de alarmă care îi vizează pe Marian Grigoraș, prefectul Iașului și pe Costel Alexe, președintele Consiliului Județean. Sper că alocările financiare pe care le va face CJ pentru anul următor să nu semene cu ceea ce a făcut acum, în prag de sărbători, guvernul PNL. Toți ieșenii trebuie să beneficieze de fonduri de la bugetul central și județean. 

Vom monitoriza foarte atent ceea ce se va întâmpla în perioada următoare la CJ. Urmează propunerea de buget pentru 2021. 

În perioada în care PSD a administrat veniturile județene, nicio comunitate nu a fost uitată, niciun ieșean nu a fost lăsat la o parte, așa cum se întâmplă acum” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

Comentarii