Advertorial (P)

Maricel Popa (PSD): Am rămas surprins de superficialitatea şi lipsa de viziune a unor miniştri din cabinetul Orban!

vineri, 01 noiembrie 2019, 11:03
3 MIN
 Maricel Popa (PSD): Am rămas surprins de superficialitatea şi lipsa de viziune a unor miniştri din cabinetul Orban!

Preşedintele PSD Iaşi a criticat în termeni duri prestaţia  miniştrilor propuşi de premierul desemnat Ludovic Orban de la audierile din cadrul Comisiilor de specialitate ale Parlamentului, apreciind că tot românii sunt cei care vor suferi din cauza măsurile pe care guvernul PNL urmează să le pună în practică în cazul în care va fi învestit.

“Am urmărit cu atenţie în aceste zile modul în care miniştrii propuşi de premierul desemnat Ludovic Orban şi-au prezentat strategiile pentru  domeniile pe care urmează să le gestioneze. Audierile din comisiile parlamentare au demonstrat clar amatorism, improvizație, superficialitate şi lipsă de viziune. Multi dintre aceştia sunt de-a dreptul incompetenți. Niciunul dintre miniștrii audiați nu a răspuns la întrebări cu date precise, cu termene și cu măsuri clare.

Din păcate, în viitorul apropiat, trebuie să ne aşteptăm la tăieri de salarii, pensii şi alte măsuri de austeritate. Chiar premierul desemnat a afirmat cu responsabilitatea caracteristică liberalilor că: ”toate veniturile se impozitează”. Așadar, se impozitează pensiile sub 2000 de lei, care acum sunt scutite de impozit. Prin urmare toate pensiile vor scădea. Se impozitează salariile din IT, care acum sunt scutite de impozit. Urmarea? Salariile IT-iștilor vor scădea. România va pierde un avantaj competitiv  și riscă exodul marilor firme din IT&C. Se vor impozita și salariile din cercetare-dezvoltare, care acum sunt scutite de impozit. Salariile din cercetare-dezvoltare vor scădea.

Comasarea spitalelor enunțată în programul de guvernare PNL înseamnă tot tăieri. Înseamnă închideri de spitale și pe cale de consecință dispariția cu totul a salariilor întregului personal medical corespunzător.” a declarat Maricel Popa.

De asemenea, liderul PSD a mai spus că se creează un precedent periculos, fiind pentru prima data când miniştrii care au fost respinşi la audieri ajung la votul plenului Parlamentului.

“Este pentru prima dată când miniştrii care au fost respinși în audierile din comisiile reunite ajung la votul plenului Parlamentului. Florin Cîțu, propus la Finanțe, Ion Ștefan, propus la Dezvoltare și Violeta Alexandru, propusă la Muncă n-au reușit să convingă prin prestația lor de la audieri și n-au obținut avizul comisiilor parlamentare. O minimă decență ar fi impus lui Orban să-i retragă pe acești miniştri. Aşa se procedează oriunde, într-o democrație autentică. Dar așa cum preşedintele Klaus Iohannis își bate joc de Constituție și premierul desemnat Ludovic Orban nu ţine cont de practica parlamentară democratică și refuză să aibă o atitudine de bun simț. Pe ei nu îi interesează românii, ci doar să ajungă la guvernare şi să promoveze camarila de partid.” a mai punctat Maricel Popa.

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD, executat de S.C. Grupul de Presă Medianet S.R.L., www.ziaruldeiasi.ro, CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

Comentarii