Comunicat de presa (P)

Marius Bodea (deputat USR): Aeroportul Iași e în colaps! Din cele 20 de curse externe operabile în 2016, azi au mai rămas doar 4 (patru) (P)

miercuri, 04 noiembrie 2020, 12:00
2 MIN
 Marius Bodea (deputat USR): Aeroportul Iași e în colaps! Din cele 20 de curse externe operabile în 2016, azi au mai rămas doar 4 (patru) (P)

„Situația de la Aeroportul Internațional Iași devine din ce în ce mai dramatică. În urmă cu patru ani plecam de la conducerea unui aeroport în plină expansiune, cu conexiuni directe în toată Europa și cu o infrastructură extrem de atractivă pentru companiile aeriene. În 2016, ieșenii aveau posibilitatea de a călători, zilnic, spre destinații internaționale diverse, iar familiile se puteau reîntregi mult mai ușor. Aeroportul era singura poartă ce deschidea Iașul spre lume, iar prosperitatea regiunii depindea în mod direct de dezvoltarea acestui obiectiv. 

Astăzi, din păcate, vedem doar dezastrul lăsat în urmă de administrația păguboasă PSD, care pur și simplu și-a bătut joc de toată munca mea și a echipei mele, și mai cu seamă de locuitorii Moldovei ce depind de călătoriile de pe Aeroportul Iași. Dacă acum patru ani aveam 20 de rute internaționale, astăzi rămânem doar cu 4 (patru!) curse operate de o singură (!) companie străină. Este o rușine ce se întâmplă!

Relațiile cu operatorii au fost puternic afectate, aceștia preferând să își mute aeronavele la Bacău ori Suceava, care au mai mult potențial astăzi, în timp ce alte curse importante au fost desființate. Cu diplomație și înțelegere însă, toate problemele puteau fi rezolvate, iar Aeroportul nostru nu ar fi rămas azi cu pista aproape goală. Iar dacă la conducerea aerogării nu ar fi fost numiți politruci, ieșenii nu s-ar mai regăsi acum în situația umilitoare de a face naveta la Bacău pentru a lua avionul, ca în vremurile de demult, iar investițiile majore în infrastructură ne-ar fi consolidat locul în regiune.

În mod cu totul paradoxal, cei aduși de PSD la cârma aeroportului nu par să conștientizeze dimensiunea dezastrului și se țin în continuare de scaune. Ce poate fi mai sfidător pentru ieșeni? Proiectele prezentate prin conferințe de conducerea aerogării, în special în acest an electoral, nu mai amăgesc pe nimeni.

De aceea este nevoie URGENTĂ de o schimbare! Primul pas este demiterea întregului Consiliu de Administrație al Aeroportului, în frunte cu directorul general, și înlocuirea acestora cu profesioniști, oameni care au mai condus aeroporturi, care au viziune și știu ce strategii de dezvoltare să aplice. Nu ne putem permite să mai ținem în funcții persoane incompetente, total nepregătite, dacă vrem cu adevărat să mai salvăm ceva pentru a reda aeroportul ieșenilor!“

Marius Bodea, deputat al Uniunii Salvați România

Comentarii