Mărturia unei tinere care a rămas în Kiev: Mă simt vinovată că am confort

vineri, 18 martie 2022, 14:38
1 MIN
 Mărturia unei tinere care a rămas în Kiev: Mă simt vinovată că am confort

Nadiya Bondarenko, o IT-istă de 39 de ani, a rămas în Kiev pentru a fi aproape de fratele ei care poate fi oricând înrolat în armată.

Spune că viața se desfășoară aproape normal în capitala asediată de trupele rusești și că îi este rușine să spună că are căldură și energie electrică, ținând cont de ce se întâmplă în Mariupol, oraș distrus aproape în întregime de artileria rusă.

”Nu am suferit încă nicio pierdere a vreunui apropiat și sunt relativă siguranță în Kiev”, mărturisește ea într-un dialog cu G4Media. ”Situația pare sub control și relativ sigură. Avem tot ce ne trebuie pentru moment. Cea mai grea situație acum în Mariupol, unde 400.000 de oameni sunt blocați fără alimentare cu apă electrică de aproape două săptămâni. Doar câteva mii au reușit să scape. Trupele ruse nu lasă să aducă ajutor umanitar acolo timp de câteva zile și împușcă în civili care încearcă să evacueze. În comparație cu asta, Kievul este sigur și chiar confortabil. Mă simt vinovată că am confortul de a avea acces la electricitate și căldură. Bombardamentele continuă. Au lovit câteva blocuri din Kiev, acolo sunt răniți și uciși. Am avut noroc până acum, nimic nu s-a distrus lângă mine”, spune Nadiya.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii