Măştile transparente, tot mai populare printre politicieni, nu sunt autorizate

vineri, 09 aprilie 2021, 11:25
1 MIN
 Măştile transparente, tot mai populare printre politicieni, nu sunt autorizate

Tot mai multe persoane publice, politicieni, oameni de afaceri sau vedete din zona entertaimentului, care vor să li se vadă faţa în întregime, dar şi să respecte legile care impun măsuri de protecţie anti COVID, folosesc măşti din plastic transparent.

Acestea, însă, nu sunt bune. Măştile de plastic transparent, folosite de politicieni precum George Simion, liderul AUR, sau Diana Şoşoacă, ori de oameni de afaceri cunoscuţi precum Dragoş Petrescu, nu îi protejează pe ceilalţi de răspândirea COVID-19. 

Aceste măşti nu au elemente filtrante şi prin urmare respiraţia unei persoane potenţial infectate cu Sars-COV-2 ajunge la cei din jurul său fără nici o oprelişte.

Cititi si: Băieţii deştepţi ai pandemiei. Măşti scumpe livrate spitalelor din Iaşi

Măştile de plastic transparent nu sunt autorizate în România şi nici nu sunt considerate dispozitive medicale, a explicat Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR) pentru Newsweek România. „Până în prezent nu am intrat în posesia unui document care să demonstreze ca aceste produse sunt dispozitive medicale.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

Comentarii