Maxim o sută de persoane în bisericile catolice. Ce alte măsuri vor fi luate

sâmbătă, 14 martie 2020, 02:52
2 MIN
 Maxim o sută de persoane în bisericile catolice. Ce alte măsuri vor fi luate

Binecuvântarea li se oferă copiilor fără a li se atinge fruntea.

Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a comunicat în cursul zilei de ieri o serie de măsuri cu privire la prevenţia răspândirii coronavirus. Deciziile au fost luate în cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici din România care s-a desfăşurat pe 11 martie la sediul Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi. Aceste măsuri au fost transmise cu titlul de obligaţie tuturor preoţilor din Dieceza de Iaşi, fiind obligatorii pe tot teritoriul diecezei.

Astfel, preoţii trebuie să golească agheasmatarele şi să renunţe la oferirea semnului păcii în timpul sfintelor Liturghii, dar şi evitarea contactului direct cu relicvele. Totodată, preoţii sunt încurajaţi să sfătuiască persoanele în vârstă sau bolnave să rămână acasă în această perioadă.

Dieceza de Iaşi a decis şi suspendarea tuturor întâlnirilor catehetice, la slujbele religioase vor participa în biserică maximum 100 de persoane, urmând ca celelalte să rămână în afară sau în alt spaţiu amenajat, iar distanţa dintre credincioşi să fie de aproximativ 1,5 metri.

Se recomandă şi evitarea folosirii confesionalelor, oferindu-se posibilitatea credincioşilor de a se spovedi în spaţii largi, special amenajate, iar capelele şi bisericile trebuie dezinfectate cât mai frecvent.

O altă măsură luată este aceea prin care copiilor care se apropie de altar pentru a cere binecuvântare li se va oferi fără a li se atinge fruntea şi se recomandă preoţilor să fie la dispoziţia credincioşilor în caz de situaţii grave, dar cu precauţie şi atenţie.

Totodată, Dieceza de Iaşi anunţă că există 25 de biserici de unde se poate viziona sfânta Liturghie online sau poate fi ascultată sfânta Liturghie la Radio Maria.

Comentarii