Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie pentru o elevă a Colegiului Naţional

miercuri, 31 iulie 2019, 01:50
1 MIN
 Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie pentru o elevă a Colegiului Naţional

Ioana Maria Popa, absolventa Colegiului Naţional din Iaşi şi singura elevă din ţară care a obţinut media 10 la sesiunea pentru olimpici a examenului de bacalaureat de anul acesta, a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie de anul acesta. Competiţia a avut loc la Paris, în perioada 21 – 30 iulie, tânăra din Iaşi făcând parte din Lotul naţional de chimie.

Elevii din România au reuşit să obţină o medalie de aur şi trei de argint, performanţa elevilor din ţara noastră fiind de apreciat, aceasta fiind considerată o competiţie foarte grea. La ediţia din acest an au concurat 309 elevi din 84 de ţări, tinerii din ţara noastră fiind coordonaţi de către profesorul universitar Marius Andruh. Având în vedere rezultatele din acest an, România se numără printre ţările cu cele mai bune rezultate, după statele asiatice.

Alături de eleva din Iaşi, pe podium a mai urcat şi Mircea Raul Bodrogean, care a obţinut medalia de aur la această competiţie. Acesta este elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, tânărul fiind şi câştigător al medaliei de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie „D.I. Mendeleev 2019“ care s-a desfăşurat în Rusia.

Pe lângă medalia de argint obţinută de Ioana Maria Popa, Tudor Lile, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Moise Nicoară“ din Arad, şi Ana Florescu Ciobotariu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au obţinut tot medalie de argint. Tinerii din România au mai participat la competiţii internaţionale de chimie, întorcându-se de fiecare dată cu premii şi distincţii. 

Comentarii