Mercurul din curtea unei școli, strâns cu mături și lopeți de autoritățile depășite, la Suceava

miercuri, 23 februarie 2022, 23:10
1 MIN
 Mercurul din curtea unei școli, strâns cu mături și lopeți de autoritățile depășite, la Suceava

Polițiștii și pompierii din Suceava au avut o intervenție anevoioasă în curtea unei școli din Suceava. Pentru a reuși să strângă mai multe fragmente de mercur împrăștiate pe calea de acces spre terenul de sport de la Școala Gimnazială nr. 8 din cartierul sucevean George Enescu aceștia au avut nevoie de lopeți, mături și seringi. Mercurul este o substanță foarte periculoasă și greu de manevrat.În cele din urmă, forțele de intervenție au trebuit să decapeze tot pământul și toată iarba pentru a putea culege toate fragmentele de mercur.

Polițiștii au deschis un dosar penal de cercetare pentru a afla cum a ajuns mercurul în incinta școlii.

Alarma a dat-o, din câte se pare, un profesor de fizică, iar la fața locului s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, dar și de la poliție.

„Colegii mei care s-au deplasat la fața locului au adunat întreaga cantitate de mercur și au decontaminat zona. Totul a fost predat colegilor de la IPJ Suceava, care urmează să stabilească exact ce anume s-a întâmplat”, a declarat căpitanul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, potrivit monitorulsv.ro.

Comentarii