Miniştrii s-au dus în SUA doar ca să se plimbe. Ei nu pot semna nici un acord

miercuri, 18 septembrie 2019, 10:55
2 MIN
 Miniştrii s-au dus în SUA doar ca să se plimbe. Ei nu pot semna nici un acord

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a susţinut, miercuri, că miniştrii titulari nu vor putea semna acordurile prevăzute în vizita în SUA, din cauza blocajului din Guvern creat de refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretele de numire a noilor miniştri.

„Urmează să fie efectuată o vizită programată de mult timp în SUA, cu acorduri importante, pe care ministrul titular e în imposibilitate să le semneze. Niciun alt demnitar nu are abilitatea să semneze niciun act în afara ministrului care nu există la cele trei ministere. Avem azi consultări cu Guvernul polonez. Suntem în imposibilitatea de a semna acorduri, ne lipsesc miniştrii titulari”, a spus Toni Greblă, în faţa judecătorilor CCR, la susţinerea punctelor de vedere în urma sesizării Vioricăi Dăncilă privind un conflict juridic între Guvern şi Klaus Iohannis.

Şedinţa Curţii Constituţionale a început la ora 10:00. Părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Administraţia Prezidenţială îşi susţin punctele de vedere. Conflictul a fost sesizat de premierul Viorica Dăncilă, după ce Klaus Iohannis a refuzat numirea miniştrilor interimari.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că duminică, 22 septembrie, va începe o vizită de lucru în SUA, prilej cu care le va prezenta oficialilor americani oportunităţile de afaceri din România.Vizita în SUA se va finaliza pe 29 septembrie.

Şeful Executivului împreună cu ministrul de Externe Ramona Mănescu şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici vor participa la evenimentul din 27 septembrie de la New York, a anunţat, la solicitarea MEDIAFAX, directorul executiv al Camerei de Comerţ Româno-Americană din SUA Elias Wexler.

„La evenimentul la care participă premierul, ministrul de Externe şi cel al Finanţelor vor fi prezenţi directori ai afacerilor de succes. I-am invitat să participe pe cei care au exprimat un interes pentru România, din instituţiile financiare, inclusiv bănci, administratori de pensii, gestionarea activelor, asigurări, consultanţi de investiţii şi de asemenea industria prelucrătoare, doctori cu cabinete particulare, dezvoltare în IT, doar ca să numim câţiva”, a transmis Elias Wexler, director executiv al Camerei de Comerţ Româno-Americană din SUA, la solicitarea MEDIAFAX. Acesta a adăugat că la eveniment vor participa preşedinţii filialelor noastre din Florida, DC, Los Angeles, New York şi România.

 

Comentarii