Ministrul Educaţiei susţine că în spaţiul şcolii nu este riscul de infecţie cu noul coronavirus

miercuri, 28 octombrie 2020, 23:38
1 MIN
 Ministrul Educaţiei susţine că în spaţiul şcolii nu este riscul de infecţie cu noul coronavirus

În spaţiul şcolii nu există pericolul infectării, a declarat miercuri ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie. Anisie argumentează că în şcoli s-au luat ”toate măsurile de siguranţă” şi astfel ”nu şcoala este cea care afectează creşterea” numărului cazurilor de coronavirus.

”S-au luat toate măsurile de siguranţă, există distanţa fizică, se poartă mască, profesorii sunt atenţi cu respectarea regulilor, nu şcoala este cea care afectează creşterea. Pericolul este dincolo de poarta şcolii”, a declarat ministrul Educaţiei la B1TV.

Potrivit Monicăi Anisie, copilul trebuie să respecte regulile şi după ce părăseşte şcoala. ”Am făcut apel la populaţie să respecte regulile de prevenire. Nu numai în clasă copilul să respecte regulile , ci şi acolo unde părăseşte şcoala”, a subliniat ea.

”Unele sunt închise pentru că rata a atins 3 la mia de locuitori, altele pentru că au existat în şcoală 3 îmbolnăviri. Scenariul roşu (din Capitală, n.r.) e pentru 14 zile, nu s-au închis definitiv. Va fi o reevaluare şi de la caz la caz se va lua o decizie”, a adăugat ea.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii